Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2021 10:17:00

Nežijeme na divokém východě, lidem se musí dostat zastání

Nežijeme na divokém východě, lidem se musí dostat zastání

Stovky prohřešků: nezákonné přesčasy, nulové příplatky za noční či víkendy. To je jen zlomek pochybení zjištěných inspekcí při akci FÉROVÁ PRÁCE.

A to není vše. Celkem Inspektorát práce dokončil 123 kontrol zaměstnavatelů a závažné pochybení našel u 77 % z nich. Tedy u tří čtvrtin! Velké problémy objevil i u agenturního zaměstnávání, konkrétně tzv. zastřené zaměstnávání, tedy nelegální agentury práce 129 lidí a k tomu 75 lidí pracovalo nelegálně...

Říkám proto zcela otevřeně, že akce Férová práce rozhodně nekončí. Firmy v Česku musí dodržovat zákoník práce, který nepřestal nikdy platit, tedy ani kvůli covidu! Nežijeme na divokém východě, lidem se musí dostat zastání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama