Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2021 9:31:00

Otázka jak vrátit byty k bydlení se neřeší jen v Česku

 Otázka jak vrátit byty k bydlení se neřeší jen v Česku

Milí Pražané, s hledáním odpovědí na to, jak vyřešit stále se prohlubující bytovou🏠 krizi, si nelámeme hlavu zdaleka jen my v Praze. Špatně dostupné bydlení trápí stejně tak obyvatele Barcelony, Los Angeles nebo Sydney.

K pokusům, jak se se situací pokouší vyrovnat tamní obyvatelé a samosprávy, jsem nicméně značně skeptický.👉Zatímco mantrou těch umírněnějších je zavádění daní - ať už z prázdných bytů, druhé a další nemovitosti, drahých domů - nebo jejich zvyšování, revolučněji laděná část obyvatel volá po vyvlastňování. Jedni i druzí přitom připomínají felčary a mastičkáře, kteří léčí zlomenou nohu pomocí obkladů a mazání.👉Pokud zchromlý bytový trh skutečně chceme postavit na nohy, musíme sáhnout po jediné účinné terapii. Tím je v našem případě rychlá a robustní výstavba nových bytů. Bez toho zdravého realitního prostředí zkrátka nedocílíme.Nebo se mýlím❓Co si o tom myslíte vy❓Napište mi svůj názor pod příspěvek do komentáře 👇👇👇.Článek, na který reaguji najdete zde:👉https://www.seznamzpravy.cz/.../cely-svet-resi-jak-sebrat...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama