Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2021 20:29:00

Absolutně nesouhlasím s tím politickým obžalováním

Absolutně nesouhlasím s tím politickým obžalováním

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 17. září 2021 k návrhu na odvolání Hany Lipovské z Rady České televize

 Já jenom řeknu vážené kolegyně, vážení kolegové, co jsem viděl, co jsem zažil. Já jsem předsedal tomu volebnímu výboru, kde právě došlo k tomu bodu programu, který navrhla paní poslankyně Sommerová. A de facto pro mě ten lakmusový papírek byl to, že se právě přítomnost paní Hany Lipovské na tom volebním výboru slila do těch dvou funkcí, a to je političky, která tam přišla za Volný blok bez roušky, bez toho, aby respektovala nějaká vládní nařízení. Měl jsem pocit, že místo, aby tam byla ta, která obhajuje zrovna na programu ty zprávy o hospodaření a o činnosti České televize, které tam jako radní předkládá, tak je tam více jako politička právě za Volný blok, poněvadž se nedostavila ani právě na jednání samotného výboru, aby nás tam nějakým způsobem ubezpečila, že tou radní je. To byl pro mě ten lakmusový papírek právě tohoto smíchání, o kterém mluvil pan kolega Feranec, vaším prostřednictvím, v rámci duchu toho zákona. A zároveň chci říct, že skutečně pořád trvám na tom, že je tady porušována základní demokratická hodnota, a to jsou svobodné volby. A to z řad opozice, která blokuje úplně trapně svými přestávkami dovolbu do Rady České televize.

A zároveň chci říct, že absolutně nesouhlasím s tím politickým obžalováním, které tady bylo řečeno nejen na výboru, ale i tady na mikrofon z úst paní poslankyně Sommerové, poněvadž tím, co ona řekla, se skutečně vracíme před rok 1989, kdy byli za politické za politické názory lidi vyhazováni z práce, kdy byli vyhazováni jako umělci z různých projektů. A v tuto chvíli se bohužel k tomuto touto rétorikou a možná tady tímto duchem obžaloby k tomu pomalinku vracíme.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama