MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2021 10:36:00

S odvoláním Lipovské jsem nesouhlasil

S odvoláním Lipovské jsem nesouhlasil

Komentář na facebookovém profilu k odvolání Hany Lipovské z Rady ČT.

 Zdravím všechny,

S hlasováním pro odvolání Lipovské jsem nesouhlasil a proč? 

Nikdo z členů rady české televize není nestranný. Proto také složení rady vyvolává ve sněmovně takové emoce.

Po tom co ale pan Volný následně předvedl ve sněmovně, jen tiše doufám, že to voliči vyhodnotí ve volbách. Víc se k tomu pánovi vyjadřovat nebudu. 

V radě ČT se objevují konečně i lidé, kteří někdy možná na něco upozorní. To je krok kupředu. Pokud májí dělat kontrolu nechť ji dělají. Já jsem všemi deseti pro.

Proč nemá například česká televize zcela televize transparentní financování? Například rozklikávací rozpočet. Tím by se vyřešila většina sporů. Nebo ne?

Kolik například stojí Star Dance? Licence na vysílání atd …. neměly by se takové formáty přenechat soukromým stanicím a neměla by se ČT věnovat spíše záležitostem, které soukromé stanice nikdy vysílat nebudou? Kvalitní umělecké filmy, vážná hudba, více věnovat menšinám a jejich začlenění do společnosti atd..? A opravdu potřebujeme sedm stanic? Plnoformátové ČT1 a ČT2, seniorské ČT3, zpravodajské ČT24, sportovní ČT sport, dětské ČT a kulturní ČT art.

Já nejsem pro postup navolit do rady ČT opozicí navržené lidi, kteří si tam půjdou sníst pár chlebíčků, vše odmávají a nic se nezmění.

Čím rozmanitější ta rada bude, tím lépe. A nejde jen o ČT ale i o rozhlas. 

Proč má například Český rozhlas 12 celoplošných stanic a dalších 14 regionálních stanic.

27 stanic?

Tím deformuje konkurenční prostředí, a to vůbec nemluvím o tom kolik lidí je tam zaměstnáno. Je toho víc, co je potřeba řešit, ale stimuly by měly přicházet mimo jiné právě z rad ČT, Českého rozhlasu atd….

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama