Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2021 16:21:00

Maláčová se Stropnickým nejsou hustá dvojka, ale pejsek s kočičkou, kteří pekli

Maláčová se Stropnickým nejsou hustá dvojka, ale pejsek s kočičkou, kteří pekli

ODS odmítá zmatené a pomýlené návrhy ČSSD ohledně bydlení, které dnes představili jednička a dvojka stranické kandidátní listiny v Praze, Jana Maláčová a Martin Stropnický.

 Poskládat bez ladu a skladu nápady, sesbírané z celé Evropy, není řešení problému, ale chaos.

"Státní bytový fond s regulovanými nájmy jako v Berlíně, odebrání bytů z velkých projektů pro účely státu jako v Mnichově, zákon o družstevním bydlení jako ve Vídni, to nezní jako návrh provázaných řešení s poctivou analýzou všech možných dopadů jednotlivých opatření a jejich společného působení na jednom místě. Hustá dvojka se v tomto případě chová spíš jako pejsek a kočička, kteří pečou dort," komentuje návrh ČSSD místopředseda ODS Martin Kupka.

Řešení problémů s bydlením je podle ODS třeba hledat úplně jinde. Ve zkrácení odpisových dob, podpoře prvního bydlení mladých lidí, využití problematických lokalit v centrech měst, tzv. brownfieldů, usnadnění role obcí v budování jejich bytového fondu a v neposlední řadě v přijetí skutečně funkčních změn, které proces povolování staveb urychlí, nikoli dále zpomalí, jak se to povedlo s nedávno přijatým novým zákonem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama