Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2021 8:54:15

Babiš přiznal vakcinační lež Ministerstva zdravotnictví

Babiš přiznal vakcinační lež Ministerstva zdravotnictví

Premiér Andrej Babiš oznámil, že se nechá očkovat třetí dávkou covidové vakcíny. Tím přiznal omezenou účinnost dvou dávek vakcinace.

Propaganda Ministerstva zdravotnictví podporující obchod s vakcínami pod heslem: Tečka za koronavirem je podle premiéra lživá. Neřekl to výslovně, ale přijetím třetí dávky to fakticky uznává. Kdyby dvě dávky byly dostačující, proč by šel Babiš na třetí?

Dvě dávky vakcíny mohutně propagované a vnucované Ministerstvem zdravotnictví poskytují imunizaci na asi 9 měsíců. Takto to bylo uváděno i v mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví platných do 31. 7. 2021. Po tomto datu již ministerstvo časové omezení pro účinnost dvou dávek vakcín neuvádí. Přitom tuto podstatnou změnu neodůvodnilo. Ministerstvo zdravotnictví nemá odborné podklady, že imunizace po dvou dávkách vakcín je nekonečně dlouhá, přesto takto svá nynější mimořádná opatření tvoří.

Důvod je jasný. Ministerstvo nechce přiznat omezenou účinnost vakcín přímo. To by vedlo ke snížení poptávky po vakcínách. Za vakcinací jsou obrovské zisky. Omezenou účinnost dvou dávek vakcíny přiznává ministerstvo nepřímo, protože doporučuje očkování třetí dávkou.

Jsou známa fakta z Izraele, kde stát zavedl třetí vlnu očkování kvůli omezené účinnosti dvou dávek. Fakta z Izraele dokládají, že i očkovaní vir přenáší a mohou se nakazit, včetně těžkého průběhu nemoci. Viz článek MICAHL SEMÍN: Čtvrtý vpich: čeká nás osud Izraele?, Mladá fronta Dnes 24. 9. 2021, strana 8.

Ministerstvo zdravotnictví hodnotím jako nehorší státní úřad a nevěřím mu z hlediska právní kvality jeho rozhodnutí, ani z hlediska pravdivosti jeho informací o vakcinaci. Premiérovo jednání to potvrzuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama