Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2021 12:18:00

Karlovy Vary opět podpoří boj proti rakovině

Karlovy Vary opět podpoří boj proti rakovině

Město Karlovy Vary letos na jaře podpořilo boj proti této zákeřné nemoci květnovou akcí Kamínky proti rakovině, která měla velký úspěch.

 Za vybrané kamínky město Karlovy Vary darovalo na boj proti nemoci téměř 20 tisíc korun. Z vybraných kamínků bylo několik dní vytvořeno srdce v nadměrné velikosti na náměstí Dr. Milady Horákové, kamínky si během jednoho víkendu dále rozebrali obyvatelé města a žáci škol, ty poté putovaly opět dál.

Nyní se město rozhodlo připojit k dalším velkým městům, jako je Praha, Brno, Ostrava, Ústí nad Labem a dalším, a zapojí se nasvícením Goethovy Rozhledny žlutou barvou ve večerních hodinách, dnes od 19. hodin.

„Jedná se o významný den, den, kdy si připomínáme nutnost osvěty o této nemoci, především jak ji předcházet. Do sbírky proti této nemoci se zapojují tisíce občanů, a to je důležité, není lidem lhostejná. Závažným faktem je i nekouřit či přestat kouřit, proto i město Karlovy Vary pravidelně v měsíčníku Radniční listy vydává protikuřáckou poradnu. Jsem ráda, že můžeme tento projekt a den proti rakovině podpořit i touto formou,“ dodává primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Město tak podpoří letošního 25. ročník sbírky Český den proti rakovině, který připadá právě na dnešní den, 29. září.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama