RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2021 12:34:00

Tenhle nákup vypadá až nápadně ,,česky"

Tenhle nákup vypadá až nápadně ,,česky"

Komentář na facebookovém profilu k našim závazkům vůči NATO.

 Naše závazky ve vztahu k NATO, tedy alespoň 2 % HDP výdajů na obranu, musíme plnit. Chovat se neférově k organizaci, která je největší zárukou naší bezpečnosti, je nejen neférové, ale i hloupé a nebezpečné.

Ale jde o to, jak jsou peníze utraceny, tedy zda utrácíme za něco, co efektivně naši obranyschopnost a akceschopnost NATO posiluje.

A pokud najdeme tu správnou oblast, kde investovat (narozdíl od minulosti, kdy mnohá rozhodnutí byla zjevně špatná již v době přijetí).

Samozřejmě, o systémech protivzdušné obrany nevím vůbec nic, ale kombinace dvou "vlastností" tohoto nákupu stojí za pozornost:

- kupujeme bez výběrového řízení, zjevně jakéhokoliv
- kupujeme systém, který nevyužívá žádná země NATO a navíc ho nevyužívá země, kde je vyráběn 

Myslím, že vzhledem k docela velké cenovce to od vlády a ministerstva vyžaduje docela dobré a srozumitelné vysvětlení. Jinak to vypadá až nápadně "česky". Tedy draze, divně a jinak, než problém řeší jiní.

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama