JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2021 22:09:00

Role hygienických stanic pro zvládání pandemie by měla být posílena

Role hygienických stanic pro zvládání pandemie by měla být posílena

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se sešel s epidemiologem a bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou.

 Hejtman se zajímal především o další potenciální vývoj pandemie, ale také o to, jak by bylo možné připravit dotčené instituce na zvládání jakékoliv další pandemie.

„Jsem přesvědčený, že bychom již nyní mohli s odstupem času začít více objektivně a s nadhledem hodnotit jednotlivé kroky týkající se distribuce osobních ochranných prostředků, vytváření očkovacích center či zapojení krajů, nemocnic a hygienických stanic do celého rozhodovacího procesu. Koronavirová pandemie nás všechny překvapila a museli jsme řadu postupů tvořit de facto na koleni bez předchozích zkušeností. Proto je nutné vytvořit systémová opatření a řešení, abychom příště měli nastavené základní postupy včetně jednotlivých kompetencí tak, jako je to například u povodní či ptačí chřipky,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Jsem přesvědčený, že by měla být posílena role krajských hygienických stanic a jasně vydefinovány úkoly státu, fakultních nemocnic, krajů a právě hygieny. Jako cesta se jeví úprava zákona o ochraně veřejného zdraví. Chtěl bych po dohodě s panem Prymulou oslovit předsedu Asociace krajů, abychom z území dali dohromady podněty, připomínky a zkušenosti z posledního roku a půl, které bychom následně rádi projednali s novou vládou,“ řekl hejtman Netolický, který s Romanem Prymulou probíral také aktuální situaci očkování nejen v regionu, zájem obyvatel o přeočkování třetí dávkou či očkování dětí mladších 12 let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama