Mgr. Josef Nerušil

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2021 13:38:01

Voliči malých stran, spojme se za SPD

Voliči malých stran, spojme se za SPD

Volby jsem za dveřmi. Nenechte svůj hlas propadnout volbou malé strany ve prospěch hnutí ANO, Pirátů, nebo koalice SPOLU. Vlastenci, volme jednotně hnutí SPD, nyní jde o každý hlas!

Letošní předvolební kampaň vynikala svojí délkou. Prezident Zeman totiž vyhlásil termín voleb již na konci roku 2020. Únavu z předvolební kampaně pak umocnilo i to, že některé strany a politická uskupení odstartovaly svou předvolební kampaň už v průběhu jara – a několikrát ji do dnešního dne „restartovaly”. O všech střetech zájmů, hrozících nebezpečích, a naopak slibech jsme se dozvěděli už minimálně třikrát. Voliči tak slyšeli dostatek, aby měli představu koho nevolit a naopak, aby měli v hlavě utříděnou představu několika subjektů, které pro ně naopak připadají v úvahu. Definitivní rozhodnutí pak většinou padne cestou do volební místnosti.

Jako jedno ze zásadních témat letošních voleb se ukázala otázka, zda si naši občané přejí Piráty u moci. My v Praze s nimi máme už tříletou zkušenost a je zřejmé, že mnoho obyvatel Prahy svou někdejší volbu Pirátů přehodnotilo. Spolehlivě je k tomu přesvědčily například každodenní zácpy a další dopravní pokusy pražského Magistrátu. Volba Pirátů je tak pro mnohé volbou chaosu a nevyzkoušených experimentů, eurohujerství a zákazů. 
V Praze kdysi bývala silná Občanská demokratická strana. Ta v letošních volbách upřednostnila značku koalice SPOLU. Její schizofrenii pak dokresluje skutečnost, že svou někdejší baštu, ve které jednou dokonce získala přes 50 % všech odevzdaných hlasů, přenechala svému liberálnímu koaličnímu partnerovi. Nakolik byl tento krok výrazem naivity či naopak velmi dobrého kalkulu, se ukáže až po volbách. Podobně i s tématem antibabiš, pro které se kdysi pravicová strana spojila do deklarované povolební spolupráce s levicově extremistickou stranou Pirátů. 
Pro hnutí Svoboda a přímá demokracie je v letošních volbách stěžejní téma rodiny. Ta si ve svých tradičních obrysech zasluhuje maximální ochranu. Rodiny by se u nás měly cítit bezpečně, nemít existenční obavy a měly by cítit ze strany státu maximální podporu. Na první pohled může toto téma někomu připadat triviálně, možná i vyčerpaně, ale opak je pravdou. Už v současné době zažíváme vlnu zdražování. Zdražuje vše – bydlení, základní potraviny, stoupá cena vstupů, pohonných hmot. Aby tomu nebyl konec, valí se na nás z Bruselu pohroma nazvaná Green Deal. Drahý, nereálný plán, ve kterém inženýři lepších zítřků projektují bezemisní budoucnost, a pro jeho realizaci klidně způsobí evropským zemím energetický hladomor. Apelujeme také na bezpečí občanů, aby se nemuseli bát po setmění vycházet na ulici, jak je dnes obvyklé v mnohých západoevropských zemích. Proto říkáme jasné a bezpodmínečné NE ilegální migraci. 

V programu, které pro letošní volby hnutí SPD představilo, je dále zřetelná obrana národních zájmů. Jedno okřídlené úsloví říká, že „velmoci nemají přátel, ale pouze zájmů”. Z toho bychom také měli vycházet a v mezinárodní politice usilovat o dobré vztahy se všemi velmocemi, nikoliv podlézat jen některým. Neměli bychom si nechat líbit ani stále stupňující se tlak bruselských úředníků, kteří soustavně usilují o posílení svých pravomocí nad členskými státy a jejich demokraticky zvolenými parlamenty. Je proto potřeba apelovat na všechny vlastenecky smýšlející voliče mimoparlamentních stran, aby skutečně zvážili, zda jejich hlas neudělá více užitku, když skončí u jediné vlastenecké strany, která má reálnou šanci získat ve sněmovně zastoupení. Tou stranou je hnutí SPD. 
Malé strany nabízejí voliči nejistotu, že jeho hlas může propadnout, protože se nedostanou přes 5% uzavírací klauzuli. Takový hlas poté při následujícím přepočtu propadá ve prospěch velkých stran, v tomto případě hnutí ANO, či jedné ze dvou koalic. Tedy proti našim národním zájmům. Paradoxně, takto ztracený hlas sice bude v parlamentu slyšet, ale nikoliv vlastenecky. 

Na závěr dovolte jednu poznámku. Přestože se nám některé politické subjekty snaží namluvit, že v těchto volbách jde o všechno, není tomu tak. Svět půjde dál, ať už zvítězí kterákoliv strana, nakonec podobné řeči slyšíme před každými volbami. Vox Populi, vox Dei. Hlas lidu, hlas Boží. A který politik to nerespektuje, není demokrat. Svět bez Pirátů u moci (a jejich podporovatelů z koalice SPOLU) však bude daleko levnější a příjemnější pro všechny obyvatele naší země. Na to mysleme u volební urny především!
Josef NerušilAutor je lídrem pražské kandidátky SPDhttps://www.facebook.com/nerusil.josefPůvodně publikováno na: Pražský deník.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama