Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2021 10:19:00

Dojíždění do zaměstnání (Bytové okénko)

Dojíždění do zaměstnání (Bytové okénko)

Milí Pražané, víte, jak dlouho jsou lidé dnes ochotní dojíždět za prací do Prahy? Celých 75 minut, což představuje denně dvě a půl hodiny na cestě.

Prodlužování dojezdové vzdálenosti, které je přímým důsledkem špatně dostupného bydlení🏠v hlavním městě, je trendem, který nám zadělává na další obrovské problémy.👉Tím prvním je zhoršení už tak katastrofální dopravní situace na většině dopravních tepen v centru i na periferiích, které jsou v poslední době takřka neprůjezdné. K potížím ale zdánlivě paradoxně přispějí také ti, kteří se po vystěhování za Prahu rozhodnou najít práci v místě svého nového bydliště.👉Proč? Je pravděpodobné, že zaměstnavatele změní především lidé, jejichž profese je poptávaná bez ohledu na lokalitu - tedy učitelé, zdravotní sestry, ošetřovatelé, hasiči nebo policisté, ale také uklízečky či techničtí pracovníci. To povede k dalšímu odlivu zaměstnanců v daných oborech, kterých je už dnes v metropoli nedostatek.👉S masovým odchodem z hlavního města se také v přilehlých obcích zvýší tlak na další výstavbu, kterému padnou za oběť lány vysoce kvalitní zemědělské půdy. Faktické rozrůstání území města a rozrušování jeho hranic jde navíc proti současným pravidlům urbanistického rozvoje, která silně preferují budování města krátkých vzdáleností a vytěžování již existující infrastruktury. Jsem proto přesvědčen, že dojíždění zdaleka zkrátka nepřinese nic dobrého. Ani Praze, ani jejímu okolí 👎.A jak se trend dojíždění ze stále větších vzdáleností líbí vám❓Kolik času byste na cestě za zaměstnáním byli denně byli ochotní strávit❓Těším se na vaše odpovědi, které mi jako obvykle pište pod příspěvek sem do komentářů 👇👇👇.Článek, na který reaguji:👉https://www.kurzy.cz/.../611649-zajem-prazanu-o-byty-ve.../
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama