Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2021 6:34:00

Bezpečnostní rada kraje jednala o připravenosti regionu na krizové situace

Bezpečnostní rada kraje jednala o připravenosti regionu na krizové situace

O připravenosti Královéhradeckého kraje na další možné krizové situace jednala bezpečnostní rada kraje.

Kromě další možné vlny epidemie covid-19 se její členové pod vedením hejtmana Martina Červíčka zabývali otázkou ptačí chřipky, afrického moru prasat, povodní či připraveností záchranných a bezpečnostních složek.

„Probrali jsme situace, které v našem kraji mohou v nadcházejícím období nastat. Ať už je to příprava na další možnou vlnu epidemie, ale třeba i živelné pohromy jako jsou povodně. Je důležité, abychom byli připraveni také na možné šíření zvířecích nemocí jako je ptačí chřipka či africký mor prasat. Přínosem setkání tak bylo bezesporu nastavení pravidel komunikace a spolupráce, což považuji při řešení jakékoliv krizové či mimořádné situace za klíčové,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Jednání bezpečnostní rady kraje se účastní ředitelé složek integrovaného záchranného systému ale například i ředitelé krajské hygienické stanice nebo hradecké fakultní nemocnice.

Bodem programu byla také obvyklá činnost integrovaného záchranného systému, kdy ředitelé prezentovali provozní chod jednotlivých složek a jejich připravenost na nadcházející období. „Diskutovali jsme o stavu našich aktivních záloh v Armádě ČR, navyšování počtu policistů a hasičů v kraji nebo o výhledu technického dovybavení – například pro dobrovolné hasiče,“ doplnil hejtman.

Shrnutí se dočkalo také šíření ptačí chřipky nebo afrického moru prasat. Druhá ze zmíněných infekčních zvířecích nemocí se v současnosti šíří na území Německa a výskyt byl prokázán i poblíž česko-německých hranic. V tuto chvíli státní veterinární správa situaci monitoruje a v případě rozšíření i na území Čech bude dotčené orgány informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama