Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2021 15:18:49

Aliance pro budoucnost je jediná volba pro poctivě pracující lidi

Aliance pro budoucnost je jediná volba pro poctivě pracující lidi

Státní rozpočet bude za rok opět v rekordním schodku a vláda místo šetření najímá další úředníky. Jednoznačně tvrdíme, že pokud si má někdo vlivem tragického stavu státního rozpočtu utahovat opasek, pak to nejsou občané, ale stát.

Stát si musí konečně utáhnout opasek!

Aliance pro budoucnost to prosazuje od samého počátku a je jedinou stranou, která hodlá přebujelé státní výdaje razantně osekat tak, aby tím netrpěli poctivě pracující občané.

Mezitím stále ještě vládnoucí hnutí ANO oznámilo, že v rámci rozpočtu na příští rok zvýší počet státních úředníků zhruba o 10 tisíc, což znamená řádově dalších 10 miliard, které musí stát sebrat soukromému sektoru ve formě daní na stranu státního aparátu, který je nesmyslně utratí.

Všechny sliby Babišovy vlády o tom, jak chce zeštíhlit státní aparát, se ukázaly jako plané. Místo toho hodlají ještě počty úředníků navýšit, to je neuvěřitelné, zbytečné a drahé. Stát potřebuje razantní dietu, ne zvyšovat jeho rozežranost.

Stát má dvě skupiny nákladů. Ta první je nutná k tomu, aby byl zabezpečen chod celého státu a jeho nezbytné funkce. Druhá čast se potom věnuje přerozdělování. Stačí se podívat, jak to vypadá dnes. Běžný občan zaplatí ze svých tvrdě vydělaných peněz 10 tisíc korun měsíčně, tedy 120 tisíc ročně, na důchodovém pojištění. Než dosáhne věku 65 let, zaplatí státu 5 milionů korun. A místo toho, aby stát občanovi po dovršení důchodového věku těchto 5 milionů vyplatil, stát důchody pořád přerozděluje a další peníze z toho spotřebovává. Stejně tak na všech sociálních dávkách, systémech atd. Všude se neefektivně spotřebovávají peníze nás všech daňových poplatníků.

Běžné výkony musí stát dělat co nejmenším počtem zaměstnanců, což v současné digitální době není žádný problém. Stačí chtít. Za další je nutné zmenšit objem přerozdělování, protože potom nebude potřeba tak početný státní aparát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama