doc. JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2021 17:59:31

Povolební rozjímaní 2021

Povolební rozjímaní 2021

Skončily volby, jak nad tím, tak přemýšlím, pak volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021, dopadly vlastně dobře, protože je to zárodek většinového systému.

Skončily volby, jak nad tím, tak přemýšlím, pak volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021, dopadly vlastně dobře, protože je to zárodek většinového systému a strany budou mít možnost ukázat během čtyř let, jak to myslí s republikou a jaké budou tvořit zákony, protože nikdo je nebude sabotovat v jejich úsilí a blokovat přes politikaření. Myslím, že ODS, lidovci a starostové snad nebudou dělat totálně protilidovou politiku, piráti jsou trochu eliminováni vykroužkováním a Top nebude moc vystrkovat růžky.

 Že by se blýskalo na lepší časy? Je tu opět česká realita, malý podvod na voličích, ani ne 24 hod po oznámení volebních výsledků, potenciální koaliční strany prohlásily, že vznikne z koaličních stran pět politických klubů a dva kluby stran, které budou v opozici.    V Parlamentu se zrodí, takový malý prostor pro větší politikaření, možnosti nenápadných obstrukcí a taky více peněz pro poslance. Jenom škoda, že Piráti mohou vytvořit svůj klub, když jim některá strana půjčí poslance. Proslýchá se taky věc nebývalá, že na každého poslance, který se dostal do parlamentu budu Piráti požadovat jedno vládní křeslo.

Menší strany, které poprvé kandidovaly do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, i přes veškeré úsilí nedostaly toužený mandát. Velmi záhadná podivná Přísaha Roberta Šlachty, notně povzbuzována sdělovacími prostředky, dále Trikolóra + Svobodní,+ Soukromníci (TSS) a nakonec největší zklamání asi zažil Volný blok, který nedosáhl ani na statní podporu za hlasy, i když došlo k totální blokaci masovými medii, měl dobrou kontaktní kampaň a na řadě jeho akcí se někde vyskytovalo od 500 až do 8000 lidí (Letná v Praze).  

Jedni se radují, mnozí zpytují svědomí, další neskrývají rozhořčení. Po mnoha letech se komunisté a sociální demokracie nedostali do parlamentu. Ti, kteří je odmítli a dali hlas jiným seskupením jsou jistě spokojení. Nahráli středo-pravici a jejím dlouholetým tužbám. Tito voliči nedoceňovali pozitivní kroky předcházející vlády a stran v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, ale hlavně menších stran, které byly ve vládní koalici, nebo ji tiše podporovaly. Dle těchto voličů nebylo mnoho správných kroků, které by stálo ocenit hlasem pro některé strany.  

 Když se loď potápí tak přiložili závaží, aby loď skutečně padla na dno. Snažení mnohých levicově orientovaných subjektů nebylo úspěšné dle představ voličů. Tyto strany psaly, mluvily silnými slovy, co chtějí, ale předpokládaný úspěch nepřišel. Nebyli jednotní, neuměli se spojit v jeden silný subjekt. Byli rozbití do mnoha skupin doufajíc, že právě ta či ona skupina je tou sílou, kterou lid přijme a zvítězí. Pomlouvali se v domnění, že se zviditelní. Nesmyslně podporovali problematického, ale bohatého oligarchu. Mnozí nebudou posuzovat vlastní chyby, ale budou hledat nepřítele ve vlastních řadách. Nechť zpytují svědomí. Odpůrci a středo-pravice nebyla hloupá. Těžila z chyb levice. Já jsem podpořil Volný blok.

 Mohu připomenout, že přes všechny subjektivní či objektivní problémy naší vlasti nejsou problémy jednoduché. Naše země chtě nechtě vychází z pramenů slovanství, které nenávidí řada lidí. Můžu, ale říct, že většina lidí se stala svými pány a může demokraticky volit a rozhodnout komu dá svůj hlas. Sledujeme turbulence světa, jeho pohyb ve směru vědeckotechnického pokroku. Ten se stává perspektivou prosperity národního hospodářství pro některé nové ekonomiky světa a rozhoduje kdo se stane rozhodujícím hegemonem světového vývoje. Věřím, že občané se rozhodli správně k novým nepoznaným zítřkům.

Měl jsem za to, že znovu zvýrazníme základy naší historické pravdy. Tušil jsem, že dnes či zítra, budeme-li otevření a upřímní k národu musí spadnout vše, co pod aktivním vedením mocností, zorganizovali, prostřednictvím falešných triků a zrádných grošů, v listopadu 1989, „pravdoláskaři“ a zrádci – agenti cizích mocností, co stojí na podvodu, nespravedlnosti a lži. Doufal jsem, že pravda v českém národě zvítězí a ukáže se jasně a lidi prozří.

Několikrát jsem byl fascinován slovy římského císaře staré bezmála 2000 let MARCUSE AURELIUSE ANTONIA

Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.

Cokoli vidíme, je úhel pohledu, nikoli pravda

O těch názorech jsem se vyjadřoval v knize

, Rej Masek, Kolokvium rozmluva ABOUT ALL, vydané v roce 2021.

 Svoboda a každé její veřejné připomenutí nám zvedá náladu. Posiluje mysl pro další boje, za náš spokojený život. Věřil jsem, že pojedeme na vítězném voze jako svobodná republika, zbavená všech nepříjemných a brzdících elementů. S vědomím potřeby, aby český národ a náš stát nezanikl, aby se neubíjela národní hrdost.

Zvítězila EU, naše zařazení do jejich struktur. Obavy, strach z budoucnosti, nám oslabují srdce. Vyžadujeme ucelenou, konkrétní, reálnou vizi společenských cílů. Vizi, která bude sloužit lidu, bohatosti a síle naší země. Bez zbytečných frází a dogmat, ale s odpovědnými, věrnými, vnitřními i mezinárodními spojenci.

Po volebních říjnových dnech, protkanými nepříjemnými mraky, bouřlivými blesky a hromy pronikla do našich myslí znovu starost o budoucnost.

Do naší vlasti vpusťme světlo Slunce a nalejme dostatek víry, aby země česká všestranně krásněla, mohutněla a byla prolnuta rozumem, srdcem, citem, odvahou, láskou, jistotou nás všech. Jiné cesty není. Noví lidé v politice musí plnit odpovědný úkol, tvořit znovu společnost, kde člověk člověku se stává bratrem a ne vlkem. Musí ale projevit zájem poznat složité historické zápasy našich národů o svoji svébytnost. Nacházet pravdu o naši historii a spojit se s progresivními společenskými silami. Vědět, že cesta ke štěstí, k pravdě, ke svobodě, nebyla snůškou dogmat. Vyplynula z bolestných zkušeností milionů lidí a z přísného vědeckého zkoumání a praktických zkušeností.

Největší vítězství selského rozumu voličů ve volbách 2021, je vykroužkovali-eliminovali kandidátů Pirátské strany na společné kandidátce se Starosty. Na společné kandidátce byla většina kandidátů navržená Pirátskou stranou a do parlamentu se nakonec dostali jenom 4 poslanci, které navrhla Pirátská strana. To taky ukazuje, že voliči dali jasně stop šéfovi Pirátské strany být premiérem s jeho nezodpovědným hazardováním s programem jako by pseudo levicové pozice, která  nebyla úplně slučitelná s programem Starostů. .

Nikdy neztrácejme dobrou mysl a chop me se každodenní smysl plné mravenčí práce ku prospěchu rodiny a tím i celé společnosti.

Všem moc děkuji, kteří mne volili a dali mi 406 preferenčních hlasů, kdy ve volebním okrsku okresu Zlín a Uherské hradiště jsem dostal ve straně Volný blok nejvíce preferenčních hlasů.

10. října 2021

Doc. JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama