MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2021 21:15:00

Cílem testování ve školách by neměly být statistické tabulky

Cílem testování ve školách by neměly být statistické tabulky

Komentář na facebookovém profilu k významu testování v školství

 Z nečekaného zrušení testování na školách jsem na rozpacích.

Na jedné straně počty osoby nakažených covidem stoupají, na druhé straně je otázka, nakolik by testy - pokud by to nebyly PCR - skutečně zachytily děti, které covid mají. Co mě ale zaráží nejvíc, je důvod zrušení testů. Mluvčí ministerstva zdravotnictví totiž uvedl, že by testování nepřineslo žádné nové informace o výskytu covidu v populaci:

„Neřeklo by nám to nic nového, než víme. Díky tomu, že hodně testujeme, tak tu nálož v populaci umíme odvodit bez toho, aniž by proběhlo velké testování,“ vysvětlil Köppl.

Cílem testování ve školách by však neměly být statistické tabulky, ale včasný záchyt onemocnění tak, aby se nákaza nešířila mezi další děti a a aby těch, které pak budou muset jít do karantény, bylo minimum. Testování má pomoci zabránit šíření viru, ale také usnadnit fungování školám.

O tom, že se jedná opět o další krok ministerstva zdravotnictví, které vnáší do školství nejistotu a zmatek, ani nemluvě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama