Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2021 13:15:00

Jedu do Moldávie, která je dlouhodobě v hledáčku Ruska

Jedu do Moldávie, která je dlouhodobě v hledáčku Ruska

Komentář na facebookovém profilu k cestě do Moldávie.

 Milí přátelé, na pozvání parlamentu se dnes vydávám do Moldávie. Jedna z bývalých sovětských republik je podobně jako Gruzie nebo Ukrajina dlouhodobě v hledáčku Ruska. Část jejího území (Podněstří) je mimo kontrolu a nacházejí se tam dlouhodobě ruské vojenské jednotky. Moldavsko se však rozvíjí, má proevropskou prezidentku a silně stojí o evropskou spolupráci a vstup do EU. Také o tom budeme s kolegy senátory v moldavském parlamentu jednat. A nejen tam – setkáme se se členy vlády a přijme nás i nová prezidentka Maia Sanduová.

Mám radost, že se do nabitého programu podařilo zařadit návštěvu „české vesnice”. Dodnes v ní žije víc než sto našich krajanů a kdysi se tam ve škole vyučovalo česky. Moc se tam těším!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama