Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2021 7:33:00

Zemanovo ostře sledované razítko

Zemanovo ostře sledované razítko

Komentář na facebookovém profilu k razítku prezidenta Zemana, používaném místo podpisu

 Hrad se připravoval na oslavy 28. října. Rozhodnutí o udělení vyznamenání prezident prý podepsal před svou hospitalizací v ÚVN. Tak informoval ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš. Prezidentovo rozhodnutí musí spolupodepsat premiér. Ten řekl, že dekrety nebyly M. Zemanem podepsány, ale “je tam razítko pana prezidenta”.

Zdá se, že premiér o existenci prezidentského razítka věděl, bez pochyb totiž rozhodnutí o udělení státního vyznamenání kontrasignoval. Kdo dále o razítku věděl?

Kdo a kdy nechal razítko zhotovit? Bylo to po prezidentově úrazu (25. 8. 2020), kdy si při pádu zlomil pravou ruku? Kancléř - narozdíl od současnosti - tehdy o prezidentově zdraví informoval: ”Prezidentovi byl implantován titanový hřeb, ukotvený nad loktem a pod ramenem. Operace proběhla standardně, lékaři zjistili, že pan prezident netrpí odvápněním kostí.”

Byl zhotoven pouze jeden exemplář razítka? U které firmy? Je veden protokol o jeho používání?

Kde je razítko uloženo a jak je zabezpečeno proti zneužití? Například Státní pečeť je dle zákona uložena u prezidenta republiky, který je povinen ji opatrovat. Zfalšování pečeti, její nedovolené vyhotovení a zneužití je trestným činem.

Kolik dokumentů bylo orazítkováno, nikoli podepsáno? Byl to případ jmenování předsedy brněnského krajského soudu JUDr Milana Čečotky? I tento dokument měl podle mluvčího Hradu “podepsat” prezident ještě v Lánech a podléhá kontrasignaci premiéra.

Jak si vysvětlit, že v lepším zdravotním stavu, během pobytu v Lánech, prezident dokumenty razítkuje a v nemocnici na oddělení ARO přijímá Radka Vondráčka a vlastnoručně podepisuje svolání sněmovny?

Nemohlo být prezidentské razítko použito stejně jako ve filmu Ostře sledované vlaky?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama