Mgr. Ing. Petr Nedvědický

  • ANO 2011
  • Ústí nad Labem
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2021 22:24:00

Kontroly cestujících v MHD zpřísní

Kontroly cestujících v MHD zpřísní

Město ve spolupráci s dopravním podnikem, městským obvodem Neštěmice a městskou policií zavádí nový způsob kontroly cestujících. Cílem je zajištění pořádku a pravidel v hromadné dopravě.

Kontroly budou probíhat nepravidelně na zastávkách i ve vozech městské hromadné dopravy na území celého města Ústí nad Labem. Zajišťovat je budou týmy složené z revizorů, strážníků městské policie a asistentů prevence kriminality.

„Naším cílem je zajištění bezpečnosti cestujících a dodržování pořádku a pravidel cestování v městské hromadné dopravě. Nové týmy by k tomu měly hodně přispět. Jsem rád, že v tomto ohledu došlo mezi městem, obvodem, dopravním podnikem i městskou policií k jednoznačné shodě,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

V praxi bude vypadat opatření tak, že na dané zastávce bude nástup do vozidla možný pouze předními dveřmi. U těch proběhne rychlá kontrola jízdních dokladů, dohlíženo bude i na to, aby si cestující při vstupu jízdenku koupili, případně si ji řádně označili. Stejná kontrola bude zajištěna i na následující zastávce, aby tato činnost byla co nejefektivnější. Kontrolní činnost týmů bude probíhat i v samotných vozech.

„Lidé z Mojžíře, Neštěmic a Krásného Března jsou ze současné situace zoufalí, denně se obrací na naši radnici se stížnostmi a žádostmi o pomoc.  Jsem ráda, že se nám s panem primátorem podařilo najít během pár týdnů řešení. Tam, kde prevence nestačí, musí nastoupit represe. Kontroly jsou jasným vzkazem, že pro černé pasažéry a vandaly není v ústecké MHD místo,“ řekla iniciátorka opatření, starostka Neštěmic Yveta Tomková.

„Se zaměstnanci přepravní kontroly se cestující v MHD Ústí nad Labem setkávají dlouhodobě, převážné v roli revizorů. Od nově vytvořených týmů očekáváme především zajišťování pořádku, čistoty a bezpečnosti ve vozech MHD, související s dodržováním přepravního řádu, a tím i zlepšení komfortu pro všechny cestující,“ sdělil předseda představenstva Dopravního podniku města Ústí nad Labem Martin Prachař.

Nový systém kontrol začne fungovat od příštího týdne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama