prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2021 15:45:00

Znovu opakuji – covid musíme řešit odborně, ne politicky

Znovu opakuji – covid musíme řešit odborně, ne politicky

Komentář na facebookovém profilu k strategii boje s koronavirem

 Dnes jsem se měl účastnit on-line jednání Rady vlády pro zdravotní rizika k aktuální situaci s COVID-19. Pozvání jsem musel odmítnout. Způsob, jakým se premiér Babiš choval v uplynulém roce k ministerstvu zdravotnictví, je pro mě varováním a doc. Blatný dostatečným mementem. Házet odpovědnost na druhé je Andreji Babišovi vlastní. My jsme mu, jako AntiCovid tým, od loňského listopadu přinášeli návrhy, jak řešit pandemii na území České republiky. Opakovaně jsme nabízeli spolupráci - marně . Celou dobu premiér naše návrhy ignoroval a zesměšňoval, i když čas ukázal, že jsme měli pravdu.

Spolupráci s ministerstvem zdravotnictví vítám. Účastnil jsem se vědecké rady MZ, kam mě ministr Vojtěch jmenoval, stejně jako Rady poskytovatelů MZ. Tedy vždy jsem s odborníky spolupracoval a pokračuji v tom. I moje spolupráce např. s prof. Duškem je toho jasným důkazem. Já ale nejsem součástí exekutivy a ani žádné, i kdyby stínové vlády.

Budu velmi rád, když se odborníci ministerstva zdravotnictví zúčastní jednání AntiCovid týmu a budou s našimi odborníky diskutovat nejen jednotlivá opatření, ale celý strategický plán a naplánované varianty řešení situace. Jsem si jistý, že máme společný cíl – vyvést zemi z COVIDové krize a nedopustit další kolaps našeho zdravotnictví. Jestli nás něco pandemie naučila, pak je to skutečnost, že klíčová rozhodnutí se nesmí odvíjet od rad marketérů. Na politicích je pak, aby za jejich realizaci přijali odpovědnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama