ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2012 15:54:28

Praha 5 nabízí žadatelům o granty v ekologické oblasti až 400 tisíc Kč

Praha 5 nabízí žadatelům o granty v ekologické oblasti až 400 tisíc Kč

Úřad městské části Praha 5 - Odbor správy veřejného prostranství opět vyhlásil výzvu k podání žádostí o grant v oblasti ekologie. Termín podání žádostí je stanoven nejpozději k 30. dubnu 2012 do 12.00 hodin.

 Místem pro podání je podatelna Informačnho centra v budově radnice ve Štefánikově ulici na Smíchově.

„Vedení Prahy 5 se podařilo i přes výrazný pokles příjmů zachovat grantové programy, přičemž na ekologické programy je připravena částka 400 tisíc Kč,“ doplnil starosta MUDr. Radek Klíma.

V loňském roce bylo uspokojeno celkem 8 projektů rozličného zaměření - mapování rizikových míst na cestách žáků do a ze školy na Praze 5, vzdělávací cyklus „Šetrný spotřebitel aneb rozumný konzument“, školní průzkum zastoupení biopotravin, fair-tradových, ekologicky šetrných a mimo jiné i českých výrobků na pultech obchodů.

„Jsem rád, že se nám daří podporovat projekty, které mají přímý vliv na rozvoj životního prostředí v Praze 5. Loni šlo například o výsadbu zeleně v okolí bytových domů nebo projekt „Nový domov“ pro zvířátka, kterým je díky němu poskytována odborná veterinární pomoc a následně jsou vypouštěna do volné přírody. Velké změny doznala po rekonstrukci zahrada ve Stanici přírodovědců,“ uvedl příklady využití grantových prostředků radní pro veřejná prostranství Jaroslav Nedvěd.

Podpořena byla i aktivita Dětských rybářských závodů - 12. ročník soutěže „Chyť si kapra“. Dalším neméně významným počinem byl projekt „Péče o odložené, zraněné, zdivočelé či hendikepované kočky na území MČ Praha 5“. Posledním z podpořených grantů byl projekt „Snížení počtu opuštěných koček v ulicích - zlepšení hygienických podmínek v obci“.

Přehled ekologických programů naleznete na webu Prahy 5 na adrese http://www.praha5.cz/cs/sekce/granty-2012---granty-v-oblasti-ekologicke/ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama