Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2021 8:55:15

Jak se hraje o koryta

 Jak se hraje o koryta

Tak k nám přišla radostná zpráva. Od ledna se zlevňuje uhlí o 50%. Ale pozor, prý jen to živočišné, abychom se z toho zdražování nepo....

Tak k nám přišla radostná zpráva. Od ledna se zlevňuje uhlí o 50%. Ale pozor, prý jen to živočišné, abychom se z toho zdražování nepo....Ano, kolují mezi námi vtipy, ukazují ale i na smutné události. Nejen na zdražování energií, krachy spekulantů, které dalším zdražením odnesou statisíce klientů, ale i na zdražování základních životních potřeb, jídla, služeb, o ceně bydlení ani radši mluvit nebudu.
Nová pravicová vláda navíc připravuje další škrty, ktere navážou na obdobné kroky pravicových vlád v krajích. Veřejné služby budou omezovány a více peněz vydáme na vzdělání, dopravu, péči o své zdraví.
Prý musíme šetřit. A platit dluhy. Hmmm. První kroky připravované vlády vsak ukazují něco jiného.
Navzdory proklamacím o nutných úsporách ve vládě zasedne 17 ministrů namísto 15. Plat ministra je před zvýšením cca 180 tisíc korun, k tomu si připočtěte aparát úředníků.
Do vedení Poslanecké sněmovny má zasednout o jednoho místopředsedu navíc (přitom s porušením zásady poměrného zastoupení), ten má plat také ve výši cca 180 tisíc korun a další náklady stojí kolem něho opět aparát.
Aby na ně tolik nedopadlo zdražování, zamítl pravicový Senát zmrazení platů vrcholných politiků na dlouhých pět let, jejich platy tak vzrostou o šest procent, což znamená opět řadu desítek milionů korun ročně.
Pro vznikající vládu jsou evidentně koryta a pašalíci přednější než lidé. Ti jsou důležití jen proto, aby jim ta koryta naplnili. A aby právě ti, kteři se živí poctivou prací a potácejí se od výplaty k výplatě, zacvakali dluhy, které přitom nevytvořili... Kapitalizace zisku a socializace ztrát pokračuje.
Necháme to tak?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama