Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2021 1:38:00

Mezi vyznamenanými mi chybí například prvorepubliková senátorka Františka Plamín

Mezi vyznamenanými mi chybí například prvorepubliková senátorka Františka Plamín

Jak politici hodnotí projev premiéra Andreje Babiše? Jaké je postavení České republiky v rámci Evropské unie? A kdo chybí na seznamu vyznamenaných?

 Hostem speciálního vysílání CNN Prima News u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu byla lidovecká senátorka Šárka Jelínková.

Jelínková, která je rovněž 1. místopředsedkyní KDU-ČSL, Babišův projev zhodnotila velmi pozitivně. „Mohla bych vše podtrhnout a se vším souhlasit. Byl to projev státníka, cítila jsem nabídnutou ruku budoucí vládě, a pokud se budeme dále takto bavit, budu velmi spokojená,“ zmínila senátorka Šárka Jelínková, o které se hovoří jako o možné budoucí ministryni práce a sociálních věcí.

„Česká republika hraje významnou roli v rámci Evropské unie. Nevidím jinou cestu pro Českou republiku než být součástí Unie, a to i za situace, kdy budeme hájit naši svrchovanost. Tato vláda nic nepokazila ale možná nám příliš nepřilepšila, kromě situací kolem pana premiéra. Před námi je výzva, čeká nás předsednictví. Na to ale nejsme dostatečně připraveni,“ uvedla k budoucímu předsednictví České republiky v EU Šárka Jelínková.

Koho letos Hrad vyznamená?

„Jako každý rok musím říct, že chybí více oceněných žen. Se jmény ale souhlasím, nevídím zde nikoho zásadně problematického. Musím ale poznamenat, že prezident málokdy vybírá osobnosti, které navrhuje Senát. Chybí mi zde například prvorepubliková senátorka Františka Plamínková nebo ředitelku Romského muzea Jana Horváthová,“ doplnila lidovecká místopředsedkyně.

Více ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama