Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2021 6:44:25

Prohlášení VV Plzeňského KV KSČM

  Prohlášení VV  Plzeňského  KV  KSČM

Dne 2. listopadu 2021 se uskutečnila 20. schůze VV Plzeňského KV KSČM, tři týdny po skončených volbách do PS PČR.

 KSČM v nich utrpěla historickou porážku, přesto děkujeme všem, kteří v těchto volbách podpořili právě naši stranu.

Výsledky voleb respektujeme, sebekriticky z nich vyvodíme závěry a poučení pro další práci a směřování nás komunistů. Navzdory ubohému jásotu antikomunistů totiž svůj zápas za zájmy pracujících a většiny obyvatel České republiky rozhodně nevzdáváme. Hodláme naopak s ještě větší vervou a důsledností prosazovat politiku alternativy ke stávajícímu kapitalistickému systému a problémům, které s sebou přináší.

Prvotním impulsem k zásadní změně v politickém směřování KSČM se stal nedávno  skončený mimořádný sjezd, na kterém byla se silným mandátem do čela ÚV KSČM zvolena s. Kateřina Konečná.

Nastupující kapitalistická krize a na základě výsledku sněmovních voleb se formující pravicová vláda znamenají mimořádné ohrožení pro většinu obyvatel naší země. Již dnes je zřejmé, že Českou republiku čeká snaha o prosazení série výrazných protilidových opatření a útoků na sociální výdobytky minulosti. Můžeme tak očekávat další tlaky proti právům zaměstnanců, rozsáhlé zdražování, privatizaci služeb, infrastruktury nebo i sociálního systému, zvyšování cen bydlení, krácení příjmů, zpoplatnění zdravotnictví, platby ve školství, další masivní vyvádění zisků do zahraničí, prohloubení závislosti na Evropské unii, podporu Severoatlantického paktu NATO a jeho agresivní politiky. Tomu všemu se hodláme, společně s každým, kdo bude mít o spolupráci zájem, postavit na odpor.

Skutečnou alternativu k hrozbám dneška představuje komunistická politika. Naše cíle jsou jasné. Chceme, aby lidé mohli důstojně žít a ne živořit. Požadujeme proto právo na dostupné bydlení, například skrze veřejnou výstavbu 40 tisíc bytů ročně, zastropování nájemného či zdanění spekulací s byty. Chceme také zvýšení minimální mzdy na 20 tisíc korun měsíčně, zkrácení pracovního týdne na 35 hodin při zachování mzdy, prosazení důstojných důchodů, zachování bezplatného školství a zdravotnictví. Dále prosazujeme zrušení soukromých exekutorů, miliardářskou daň a ukončení každoročního vyvádění stovek miliard korun z naší země. V neposlední řadě se zasazujeme o mírovou a suverénní zahraniční politiku, a proto budeme i nadále usilovat o vystoupení České republiky ze Severoatlantického paktu NATO a o referendum, ve kterém by občané naší země mohli demokraticky rozhodnout, zda chtějí, nebo nechtějí její další setrvání v Evropské unii.

Jako komunisté jasně deklarujeme, že řešení všech zásadních problémů dneška leží mimo kapitalismus. Ten je založen na vykořisťování, útlaku a válkách. Proto je naším strategickým cílem jeho překonání. I po 100 letech od založení komunistické strany u nás totiž stále platí, že před lidstvem jsou pouze dvě možné cesty – socialismus, nebo barbarství.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama