Mgr. František Lukl, MPA

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2021 10:20:00

Dotační program na podporu karavanových stání už má konkrétní obrysy

Dotační program na podporu karavanových stání už má konkrétní obrysy

Obliba přenocování v obytných vozech či karavanech v poslední době výrazně stoupá především v důsledku šíření covidu.

 Krajští radní schválili na svém zasedání ve středu 10. 11. 2021 vyhlášení dotačního programu Dotační program „Rozvoj turistické infrastruktury Jihomoravského kraje – Karavanové stání“, pro který vyčlenili částku 2,5 milionu korun. Žádosti lze začít podávat od 13. 12. 2021. do 27. 12. 2021.

Dotaci mohou podnikatelské subjekty z oblasti cestovního ruchu, obce, spolky nebo církevně právnické osoby použít na vznik karavanového stání pro obytné automobily a obytné přívěsy, včetně souvisejících terénních úprav. Minimální prostor pro jedno stání je 8 x 5 m. Servisní technologie karavanového stání zahrnuje výlevku chemických WC a šedé vody, elektrickou přípojku, vodovodní přípojku, sociální zařízení a další vybavovací prvky (značení, platební automat, kamerový systém nebo oplocení).

„Caravaning nabízí větší flexibilitu a svobodu na cestách a soběstačnost. Tito návštěvníci se zpravidla nezdržují dlouho na jednom území a jsou více aktivní, co se týká návštěvy atraktivních míst. Také většinou nevyhledávají kempy, ale upřednostňují karavanové stání, Je důležité jim nabídnout stání, kde je možné bezpečně zaparkovat a zejména provést servis. Chceme, aby se náš kraj zařadil mezi vyhledávané lokality a turisté, i ti zahraniční, se k nám rádi vraceli,“ uvedl hejtmanův náměstek pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch František Lukl.

Minimální výše podpory z dotačního programu je stanovena na 50 tisíc korun, maximální na 250 tisíc korun. Minimální výše spoluúčasti příjemce je 50 % uznatelných výdajů projektu. V případě, že bude projekt podpořen i z Národního programu podpory Cestovního ruchu je minimální výše spoluúčasti příjemce 25 % uznatelných výdajů projektu (25 % dotace JMK, 50 % Národní program podpory CR).

Více podrobností o dotačním titulu bude ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama