Mgr. František Lukl, MPA

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2023 5:35:00

Muzeum Brněnska buduje novou stálou expozici

Muzeum Brněnska buduje novou stálou expozici

„Židé na Moravě“ a „Vila a její obyvatelé“. Nová stálá expozice, kterou připravuje Muzeum Brněnska. Jihomoravský kraj mu na to přispívá 2,5 milionu korun.

„Peníze pomůžou muzeu nejen s vybudováním stálé expozice, ale i s drobnými stavebními úpravami stávajících prostor a s nákupem drobného mobiliáře,“ shrnul náměstek pro oblast kultury František Lukl.

Expozice bude zpracovaná v moderním architektonickém a grafickém pojetí tak, aby byla přívětivější pro návštěvníky, ale zároveň si zachovala odborné historické hledisko. Příchozí získají informace o osudech židovské komunity na Moravě, jejím historickém vývoji, kultuře a roli v politickém i hospodářském životě země.

Část instalace se zaměří přímo na objekt vily Löw-Beer a její stavební vývoj včetně památkové obnovy, a zároveň i na osobnosti, které domem prošly - ať už to byli jeho majitelé, architekti či pouze dočasní nájemníci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama