Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2021 12:50:36

Oslavy výročí 17. listopadu ve znamení rozkladu společnosti

     Oslavy výročí 17. listopadu  ve  znamení rozkladu  společnosti

Skvělý výčet akcí k důstojnému připomenutí 17. listopadu započal v předvečer výročí.

 

Předseda senátu Vystrčil ve svém „prázdném“  projevu se pokusil  vyzdvihnout  velikost  osobnosti slovenské  prezidentky  Čaputové, těšící se na převzetí z rukou  Tchajwance  pamětní medaile,  upřednostňující  svoji popularitu  liberálů před řešením narůstajících sociálních problémů, přerůstající v téměř  každodenní  protivládní demonstrace, ve vlastní zemi.

     Pro „kamaráda“ sdružení  Sudetoněmeckého landsmanšaftu, příštího premiéra   Petra Fialu je 17. listopad svátkem mladých lidí, studentů, kteří se v rozhodujících chvílích  postavili hrůzostrašným režimům. Adept na ministra vnitra Vít Rakušan  považuje  letošní 17. listopad za speciální. Podle Věry Jourové  „přirozenou nevýhodou  demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše“.  Slova, která si „vypůjčila“ od největšího  popřevratového demokrata,  „obdivovatele“  humanitárního  bombardování Václava Havla.

     Není překvapením, že v rozdělené společnosti se pokřiku „Ruský šváb“ dostalo zástupci prezidenta republiky při kladení věnce k památníku 17. listopadu na Národní třídě. Stejně tak, že  končící premiér Andrej Babiš přišel na Národní třídu raději  již v ranních hodinách, aby se vyhnul „vajíčkovému“ pozdravu jeho odpůrců.

Snad nám ta demokracie a svoboda bude vzkvétat  v dalším období  o něco více než za těch 32 let od převratu. Přejme si, aby nová vláda převzala otěže vládnutí co nejdříve. Se stejnou vervou se pustila do řešení narůstajících palčivých otázek, jako tomu bylo v případě  enormního úsilí pana profesora  Fialy a dalších při pokusu  aktivace  článku 66  Ústavy upravující situaci, kdy prezident není schopen vykonávat svůj úřad. Upřednostňující tak svoji ohebnou páteř a hyenismus nad skutečnými zájmy ČR.  Snad bude skutečnou vládou pro všech deset milionů svých občanů. Snad nám nová, silná pravicová vláda ukáže, jak se snižuje zadluženost země bez sociálního dopadu občanů.  Jak se dělá prozíravě  zahraniční politika ku prospěchu občanů této země a nepřisluhovala válečným choutkám  Západu, snažící se všemožně vtáhnout Evropu  do válečné katastrofy s Ruskou federací. Výzev pro novou vládu ohánějící se kouzelnými slůvky demokracie a svoboda je víc, než je žádoucí!

   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama