Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2021 10:16:00

Krizové ošetřovné a Izolačku jsme schválili

Krizové ošetřovné a Izolačku jsme schválili

Komentář na facebookovém profilu k ošetřovnému a izolačce.

 Bleskové info

Krizové ošetřovné a Izolačku jsme schválili na vládě. Je potřeba, aby se lidé nebáli o výpadek příjmu a chránili sebe a své blízké.

Oboje bude fungovat stejně jako na jaře: Izolačka až 370 Kč za den k náhradě příjmů zaměstnanců v karanténě či izolaci a díky ní si lidé přibližně do 35 tisíc Kč měsíčně nepohorší. Krizové ošetřovné 80 % pojede opět po dobu mimořádných opatření.

Nárok na krizové ošetřovné bude na děti mladší 10 let, nezaopatřené děti navštěvující školní docházku do 26 let závislé na péči jiné osoby alespoň v 1. stupni, na děti se speciálními vzdělávacími potřebami, a také osoby starší 10 let, které jsou závislé na péči jiné osoby a využívají služeb denních nebo týdenních stacionářů, či podobných zařízení. Oboje teď musí v legislativní nouzi projednat Parlament, aby vše mohlo začít platit zpětně od 1. 11. 2021.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama