Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2021 11:30:29

Polsko staví na hranici s Běloruskem základnu pro NATO

Polsko staví na hranici s Běloruskem základnu pro NATO

Šéf „dezinformačního“ Aeronetu opět ťal do živého. Ve svém posledním pravidelném vysílání na Svobodném vysílači sdělil, že na polské straně společné hranice s Běloruskem se nachází rozestavěné odpalovací rampy pro americké rakety středního doletu

 

   Je docela možné, že další servilita polských jestřábů směrem k USA a NATO  je oním důvodem striktního zákazu vstupu pro pracovníky humanitárních organizací, novináře, televizní štáby a dalších  na polské straně hranic k získání objektivních informací  týkajících se pašovaných migrantů Lukašenka do Evropy.

     S  podobným  podbízením se  USA má z minulosti zkušenosti i ČR. Jako tomu bylo v případě   snahy  o výstavbu  amerického radaru v Brdech. Poděkujme  především  KSČM a občanské iniciativě  Ne základnám, že USA pro trvalý odpor společnosti od stavby nakonec upustily.

    V minulých dnech se v roli žáka ocitlo sousední Německo, kde  ohledně  další podpory  jaderného odstrašování  prováděl kázání generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.  Německo má podle něj  zvláštní odpovědnost za udržení své role základního pilíře jaderného odstrašujícího prostředku aliance a za udržení silné obrany. "To znamená poskytnout více a nové schopnosti: dobře vycvičené a dobře vybavené vojáky, letadla, která mohou létat a lodě, které mohou plout. Jaderné zbraně, které sdílíme v NATO, poskytují evropským spojencům účinný jaderný deštník"

Jedním z míst  z uskutečňování doktríny jaderného odstrašování NATO na území Německa je letecká základna  Buechel s uložištěm   amerických jaderných bomb B61. Podle slov šéfa NATO "Jako Německo se můžete samozřejmě rozhodnout, zda ve vaší zemi budou jaderné zbraně.“   V případě , že  nová německá vláda  od dohody NATO o sdílení jaderných zbraní  odstoupí , pak aliance bude hledat jiné alternativy a rozmístí tyto zbraně v jiné zemi ve východní Evropě.

     Zdvižený zastrašovací prst šéfa NATO směrem k nové německé vládě může  tak  může znamenat  příslib  lepších časů pro nadcházející pravicovou vládu Petra Fialy  a rýsující se ministryni obrany ČR Janu Černochovou. Stačí  oprášit  pronesená  slova Alexandra Vondry z jeho nominačního projevu na loňském sjezdu ODS.  „Odvážně  navrhněme  Američanům, abychom v Ostravě  Mošnově  zřídili společnou strategickou leteckou základnu“. Doufejme, že se spíše jednalo o další pokusný balonek ke zjištění nálad ve společnosti a zalíbení se samotným delegátům, než o  seriozní návrh a další popichování ruského medvěda.

      Ale kdo ví.  Je velmi pravděpodobné, že nový pravicový vládní kabinet bude upřednostňovat spíše prosazování cizích zájmů před zájmy našeho státu a jeho občanů.  Podobné sny a vize  nejen  A.Vondry, který proslul nejvíce „finančním mankem“ ve výši cca 700 milionu Kč v kauze  ProMoPro z doby českého předsednictví  Radě Evrpské unie tak opět dostanou zelenou!   Válečné choutky se zapojením České republiky  do válečného konfliktu NATO  s Ruskou federací  jsou zároveň  upozorněním  a výzvou  k ostražitosti pro všechna vlastenecká sdružení a spolky, politické strany a občanské iniciativy u kterých je  opravdová  budoucnost  Česká republiky  vždy na prvním místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama