PhDr. Mgr. Vít Šimral, Ph.D. et Ph.D.

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2021 5:34:00

Gymnázium Na Zatlance se dočká více učeben

Gymnázium Na Zatlance se dočká více učeben

Radou hl. m. Prahy byl schválen záměr pro realizaci veřejné zakázky stavebních prací na rozšíření prostor Gymnázia Na Zatlance v Praze 5 s předpokládanou hodnotou necelých 50 milionů korun.

 Jedná se o půdní vestavbu v křídle budovy v ulici Na Zatlance pro nové odborné učebny, kabinety a další související prostory včetně rekonstrukce stávajících prostor v pátém podlaží. Stavební práce rovněž zahrnují i zateplení stávajícího stropu v celém objektu včetně opravy střešního pláště. Předmětem plnění je také realizace nového venkovního výtahu pro zajištění bezbariérového přístupu.

„Plánované investiční akce odboru školství vycházejí z potřeby rozšiřovat či renovovat stávající prostory budov tak, abychom co nejlépe pokryli zvyšující se poptávku po vzdělání na našich středních školách. Jedná se především o akce typu přestavby či vestavby, jako je tomu i u Gymnázia Na Zatlance, kde je důvodem realizace takovéto rozsáhlé finanční zakázky hlavně řešení problému s nedostatkem vhodných výukových prostor a zázemí jak pro studenty, tak i učitelský sbor. Zatlanka je škola, jež si svým inovativním přístupem ke gymnaziálnímu vzdělávání udělala jméno nejen v Česku, ale i ve světě, což se projevuje na stále se zvyšujícím počtu přihlášek. Zateplení půdního prostoru a stropu bylo třeba vyřešit i z důvodu optimalizace energetické náročnosti budovy, které se pozitivně projeví při snížení provozních nákladů. Gymnázium touto vestavbou získá potřebné prostory pro výuku, technické zázemí, ale i bezbariérový přístup,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Analýza trhu byla provedena začátkem října tohoto roku při využití aplikace Tenderman a z již realizovaných veřejných zakázek odboru školství, mládeže a sportu. Financování bude zajištěno z rozpočtu hlavního města Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama