Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2021 14:12:00

Facebook zaujímá na trhu dominantní postavení. To se může změnit

Facebook zaujímá na trhu dominantní postavení. To se může změnit

Komentář na facebookovém profilu k sociálním sítím.

 "Rád bych z Facebooku odešel, ale nemůžu. Přišel bych o kontakt se svými známými."

Věta, se kterou se potkávám dost často. Máte to tak taky? Kdyby existovala možnost, jak z Facebooku odejít a kontakty neztratit, šli byste do toho?

Dle nedávných průzkumů, 60 % Evropanů odpovědělo, že nemají dostatečnou možnost volby. Facebook zaujímá na trhu dominantní postavení a plnohodnotná alternativa prostě neexistuje. A pokud sáhneme po bezpečné chatovací platformě místo Messengeru, jako je například Matrix, tak zjistíme, že tam většinu našich známých nenajdeme.

To se ale může změnit.

Dnes jsme v Evropském parlamentu odhlasovali kompromisní návrh aktu o digitálních trzích, do kterého se mi podařilo prosadit interoperabilitu služeb. Například Facebook by tak musel jiným provozovatelům služeb umožnit propojitelnost za podmínek, které má sám k dispozici. Psaní si s kamarádem třeba ze Signalu na Whatsapp se tak může stát realitou.

Nyní musí kompromisní návrh schválit plénum Evropského parlamentu. O dalším vývoji vás budu informovat. Pro technologické giganty musíme nastavit jasná pravidla – jedině tak na digitálních trhy vrátíme konkurenční prostředí.

Držte nám palce, my #drzimekurz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama