Mgr. Jan Paparega

  • BPP
  • Most
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2021 19:38:00

Uzavření vánočních trhů je nepřijatelné

Uzavření vánočních trhů je nepřijatelné

Vláda ČR rozhodla včera 25. listopadu 2021 v důsledku rostoucího počtu osob nakažených onemocněním SARS CoV-2/ o vyhlášení nouzového stavu, který má trvat 30 dní.

Tímto rozhodnutím došlo mimo jiné k omezení služeb v oboru pohostinství a zrušení vánočních trhů.

V Mostě si přitom trhovci teprve ve čtvrtek vyzvedli klíče od stánků, které se měly v nadcházejících čtyřech týdnech stát jejich denní provozovnou. Navezli nakoupené zboží za nemalé finanční prostředky a ani na chvíli si nepřipouštěli, že by „vrchnost z Prahy“ mohla vydat rozhodnutí, kterým se pokusí ukrást lidem už druhý rok nejkrásnější svátky v roce.

„Budeme spolu s kolegy hledat možnosti, jak trhy zachovat. Takto hloupé rozhodnutí omezující pohyb osob na čerstvém vzduchu, kdy o pár metrů vedle se v obchodním domě tísní několik set osob v uzavřeném prostoru, je pro nás nepřijatelné. Každý, kdo má svých pět pohromadě přece vyhodnotí, kde je větší riziko možnosti nákazy. Rozhodnutí Vlády ČR bereme na vědomí, ale rozhodně s ním nesouhlasíme,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama