PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2021 22:54:24

Výzva premiérovi ČR a předsedkyni PS PČR k jednání s mimoparlamentní opozicí.

Výzva premiérovi ČR a předsedkyni PS PČR k jednání s mimoparlamentní opozicí.

Žádáme o OFICIÁLNÍ jednání premiéra s mimoparlamentní opozicí a žádáme rovněž o svolání mimořádného jednání PS PČR. Obojí s jediným bodem jednání a to „STOP COVID-TOTALITĚ A POVINNÉMU OČKOVÁNÍ“.


Evropská komise podmiňuje čerpání z 673 miliard EUR objemem proočkování obyvatelstva. Čerpání z fondu je navázáno na obnovu ekonomik po skončení virové krize, která je ale v dokumentech definována jako stav po dosažení 75% proočkovanosti. Dokud není stav naplněn, potom úředně je země považována za stát, kde pandemie ještě neskončila, obnovu nelze zahájit a tudíž ani čerpat z fondu.

Připomínáme Ústavu ČR, Článek 2, odst. 1: „Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.“ A Listinu základních práv a svobod, Čl. 23: „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

V parlamentním systému je vláda odpovědná parlamentu, což je vyjádřeno hlasováním o důvěře vládě. A to je důvod, proč se obracíme na vládu i na poslance s žádostí, aby zjednali nápravu protiprávních kroků vlády. Vláda sama vůbec nerespektuje zákony, ale lidé mají respektovat její protiprávní vyhlášky!

Současné významné společenskopolitické postavení mimoparlamentní opozice se opírá o vůli občanů, kteří ZÁSADNĚ nesouhlasí s kroky stávající vlády, ani s avizovanými kroky vlády budoucí, ani s chováním a hlasováním naprosté většiny poslanců PS PČR - v souvislosti s vyhlašováním neodůvodněných, nepřiměřených a protiústavních zásahů do života, práv a svobod občanů.

Důkazem toho jsou opakované mnohatisícové demonstrace v Praze a v dalších městech ČR, jejichž účastníci vyjadřují zásadní nesouhlas s covidovým protiprávním a protiústavním fašismem. V zájmu uklidnění situace vyzýváme vládu a poslance, aby si vyslechli a především RESPEKTOVALI  argumenty zástupců  mimoparlamentní opozice.

Voleb do PS PČR se zúčastnilo pouze 65% oprávněných voličů. To znamená, že volilo cca 5,5 milionů z celkového počtu 8,5 milionů voličů. Z toho pouze 28% voličů volilo pětikoalici vládních stran, která získala 108 mandátů. To znamená, že 72% voličů naší země tuto vládu NEVOLILO!! A už vůbec nevolili současnou vládu v demisi! Z uvedeného tedy jasně vyplývá, že nejsilnější stranou byli nevoliči – lidé, kteří jsou reálnou politikou otrávení natolik, že vůbec nešli k volbám, neboť neměli koho volit. Média jim totiž neumožnila a nadále ani neumožňují seznámit se s programy jiných než mainstreamových politických stran – a to z důvodů tzv. „odstupňované rovnosti” (viz výrok Nejvyššího správního soudu). To ale zcela odporuje Ústavě ČR a také volebnímu zákonu.

_____________________________

AntiCovid setkání, Staroměstské náměstí, Praha 17. 11. 2021 a Festival odvahy a svobody, Letenská pláň, Praha 28. 11. 2021.

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., Aliance národních sil

Adam Benjamin Bartoš, Národní demokracie

Zuzana Majerová Zahradníková, Trikolora

David Tesař, Manifest

Mgr. Tomáš Vandas, DSSS, 

Antonín Baudyš, Prameny

Ing. et Mgr. Pynelopi Cimprichová, Švýcarská demokracie

Radana Trčová, platforma Občan v odporu

Ing. Aleš Hodina, publicista

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama