Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2021 17:18:04

Se starosty obcí jednáme o možnosti mobilního očkování

Se starosty obcí jednáme o možnosti mobilního očkování

Ve všech nemocnicích v Královéhradeckém kraji se aktuálně léčí 289 pacientů s covidem-19, z nichž 55 vyžaduje intenzivní péči zdravotníků.

Vedle toho nemocnice v posledních dnech zaznamenávají také zvýšenou zátěž na akutní péči nesouvisející s covidem-19.

„Za posledních sedm dní v Královéhradeckém kraji přibylo přes pět tisíc nových případů nákazy covid-19. Oproti předchozímu týdnu je to o tisíc případů více, což se promítá v dalším nárůstu hospitalizovaných pacientů. Díky našim zdravotníkům situaci v nemocnicích zvládáme, v posledních dnech ji ale komplikuje také nárůst zátěže na akutní péči, kdy přibývá infarktů, mrtvic a dalších hospitalizací nesouvisejících s covidem. Z toho důvodu je elektivní péče v nemocnicích nadále částečně omezena. Jaký bude další vývoj epidemie v regionu, se ukáže v příštích dnech,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Roste zájem o očkování

V kraji nadále roste zájem o očkování proti covidu-19. Za poslední týden se zde nechalo očkovat přes 18 tisíc zájemců. Nemocnice v závislosti na zvýšeném zájmu navyšují očkovací kapacity.  Lidé mají nadále možnost očkování bez předchozí registrace na deseti místech.

„Přestože je náš kraj z hlediska proočkovanosti nadále nad průměrem republiky, jsou oblasti, kde je proočkovanost populace pod průměrem. V těchto místech proto navyšujeme výrazněji očkovací kapacity tak, aby každý zájemce dostal termín co nejdříve. Jedním z takových míst je například Broumov, kde očkovací místo očkuje bez registrace tři dny v týdnu. Se starosty obcí také znovu jednáme o možnosti mobilního očkování prostřednictvím očkovacího kamionu. Zvažujeme také obnovení očkovacího centra v hradeckém Obchodním centru Atrium, “ doplnil hejtman.

Do očkování v regionu se zapojilo také více jak 140 praktických lékařů, kteří v některé dny naočkují i 1500 zájemců. Jejich seznam je dostupný na www.kr-kralovehradecky.cz/praktici.

„Vážím si spolupráce praktických lékařů, kteří se zapojili do očkovací sítě a umožňují svým pacientům nechat se očkovat přímo v jejich ordinacích. Důležitou novinkou od nového roku bude očkování dětí, které připravujeme společně s dětskými praktickými lékaři a stejně jako u dospělých bude očkování možné přímo v ordinacích praktiků,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Fakultní nemocnice Hradec Králové rozšířila kapacity očkovacího centra ve svém areálu. Kromě ambulancí v přízemí Pavilonu interních oborů bude očkování předem registrovaných ve vybraných pracovních dnech opět možné také v Pavilonu profesora Bašteckého.

V kraji zdravotníci aplikovali zhruba 694 tisíc dávek vakcíny. Alespoň jednou se nechalo očkovat přes 331 tisíc osob starších 16 let, tedy 72 % celkové populace kraje starší 16 let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama