Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2021 17:21:32

Dostupné bydlení

Dostupné bydlení

V kontextu současné situace, v níž se dnes nacházíme, bude téma dostupného bydlení pro všechny věkové skupiny a pro všechny sociální vrstvy tématem číslo jedna.

Ceny pozemků, bytů, stavebního materiálu rostou do závratných výšin a pro novou vládu se musí stát otázka bydlení jednou z hlavních priorit.

Výstavbu je nutné v prvé řadě urychlit, zjednodušit a zbavit byrokracie. Naším společným cílem musí být dosažení výstavby 40 tisíc bytových jednotek ročně, aby se poptávka začala vyrovnávat s nabídkou a ceny mohly trvaleji klesnout. Celé vyřizování stavebního povolení by mělo probíhat on-line a několikanásobně se zrychlit. Musíme uvolnit pozemky pro výstavbu a zlepšit podmínky pro obce, které staví domy. Obec by měla mít jasnou představu o rozsahu bytové nouze na svém území a o konkrétních lidech, jichž se problém týká. Takto připraveným obcím by měl stát poskytnout výhodné půjčky pro výstavbu. A konečně musíme prosadit systémové změny, konkrétně zákon, který by řešil sociální a dostupné bydlení, i podporu v bydlení a na který Česko čeká už více než 15 let. Bez systémového přístupu bytovou nouzi nevyřešíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama