Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2021 11:33:00

Na zaměstnance ČSSZ se valí obrovský nápor práce

Na zaměstnance ČSSZ se valí obrovský nápor práce

Komentář na facebookovém profilu k zvýšené zátěži pracovníků České správy sociálního zabezpečení

 Dnes vám chci napsat o lidech, kteří nejsou na první pohled tak vidět, přitom nás provází celý život. Pravidelně navštěvuji pracoviště ČSSZ, dnes jsem byla na Praze 1.

Na zaměstnance ČSSZ se valí obrovský nápor práce. Počet neschopenek stoupl už loni o 20 % a letos to nebude jiné. Počet ošetřovných se zvedl dokonce o 127,7 %! Naštěstí už před pandemií zvládli na ČSSZ obří IT projekt – eNeschopenku. Nemocní už nemusí běhat s papírem od čerta k ďáblu, ale mohou hned zůstat doma. A díky tomu a díky neuvěřitelnému nasazení všech zaměstnanců nezůstali v pandemii lidé bez peněz. A letos se i přes pandemii spustila důchodová kalkulačka IDA a lidé mají kontrolu nad tím, kolik už mají odpracováno na důchod.

K tomu ještě běžná agenda a loni nově Antivirus C a před Vánoci rouškovné. Samozřejmě i na ČSSZ jsou zaměstnanci, kteří chtě nechtě musí zůstat doma s dětmi nebo jsou sami nemocní. Takže – lidí méně, zato práce 3x tolik.

ČSSZ a všechna její pracoviště po celém Česku mají něco přes 8 000 zaměstnanců. Většina z nich je v 9. platové třídě. To znamená tarif 19 730 - 28 920 Kč hrubého podle délky praxe. Pořád jsme nedohnali tu stagnaci, ke které došlo za vlády ODS a TOP 09. Proto jsem chtěla přidat od ledna 3 000 korun všem. To by totiž pomohlo přesně těm lidem, na kterých fungování státu stojí. Jestli chceme kompetentní stát, musíme ty lidi zaplatit, a ne jim vyhrožovat propouštěním.

Milí zaměstnanci a zaměstnankyně ČSSZ, OSSZ, PSSZ i MSSZ, jestli máte pocit, že na vás nikdo nemyslí, tak já ano. Děkuji vám za práci, kterou odvádíte, a doufám, že v ní stále nacházíte radost. Přeji vám hodně sil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama