Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2021 20:45:15

Podle Hřiba lze stížnosti na stav Prahy po předchůdcích podat i po třech letech

Podle Hřiba lze stížnosti na stav Prahy po předchůdcích podat i po třech letech

Se zájmem jsem dnes sledoval výstupy z tiskové konference pražského primátora Hřiba. Kdybych každý den nesledoval počínání jeho i jeho koaličních kolegů na pražském magistrátu snad bych mu to i chvílemi věřil.

Média jsou jeho parketa a je to také jediný obor, kterému se za tři roky svého vládnutí Praze důkladně věnoval. Postěžovat si veřejnosti po třech letech působení, že město přebral v katastrofálním stavu, je výsměch a snaha zakrýt v posledním roce před volbami, že vlastně skoro nic nedělal, aby se to do těch voleb nějak s občany vykomunikovalo a ještě stihl vše hodit na své předchůdce. Dovolím si malou rekapitulaci. Jeho netransparentní zakázky už jsou takový evergreen. Peníze tekly proudem a neoprávněné dělení veřejných zakázek nyní řeší Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Dalším horkým tématem je pražská doprava. To, co zažili Pražané za poslední 3 roky, by se snad nedalo vyprávět ani jako hloupý vtip. Nekoordinované uzavírky silnic, životu nebezpečné cyklopruhy vedoucí odnikud nikam … V Praze totiž musíte být cyklistou, aby si vašich potřeb pan primátor všiml, jinak nemáte šanci. S dostavbou metra ani nehnuli, přestože mohli, zřejmě to pro ně nebylo prioritou. No a nesmíme zapomínat ani na stále populárnější vývoz komunálního odpadu. Ulice města jsou zavaleny odpadky, město připomíná Neapol v roce 2011,kdy mafie organizovala stávky popelářů, magistrát strká hlavu do písku a čí je to prý vina? No samozřejmě Pražanů, protože v té pandemii moc nakupují a také špatně třídí. Za trest jim magistrát svoz zdraží, což pocítí nejvíc obyvatelé sídlišť a sociálně slabší rodiny v Praze, které už mnohdy tak mají co dělat, aby stihli poplatit co mají s ohledem na narůstající inflaci a energetickou krizi. Ale magistrát zřejmě spoléhá na to, že Pražané jsou na zdražování zvyklí. Současné vedení už jim totiž zdražilo vše, co mohlo – MHD, daň z nemovitosti, nájemné v městských bytech.https://www.novinky.cz/.../hrib-prahu-jsme-prebirali-v...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama