MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2021 12:45:00

Kluci, domluvte se

Kluci, domluvte se

Komentář na facebookovém profilu k nejednotnosti vyjádření členů budoucí vlády o očkování

 A je to tu zase. Rozdělená společnost. Téma očkování. Na přijetí povinné plošné vakcinace není česká společnost připravena.

Co zasluhuje ocenění je, že nastupující předseda vlády Petr Fiala i končící premiér Andrej Babiš (ANO) si podali ruku v rámci očkovací kampaně.

Proto vůbec nerozumím vyjádřením některých členů budoucí vlády k záměru zrušit vyhlášku o očkování. Slibovali mluvit ke covidu jedním hlasem. A jak to je doopravdy?

  • Předseda zdravotního výboru Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc. je pro povinné očkovaní všech.
  • Budoucí ministr práce a sociálních věcí Martin Jurečka je proti.
  • Vlastimil Válek úplně neví, což je u budoucího ministra zdravotnictví pozoruhodné. Je pro povinné očkování, pokud si o to vybrané skupiny sami požádají.

Cítíte tu nerozhodnost? Ani nahá, ani oblečená. Ani pěšky, ani povozem.

No kluci, domluvte se a řekněte občanům tím slibovaným jedním hlasem, jak to za té vaší vlády bude. Zdá se, že se nějak té odpovědnosti za vládní rozhodnutí začínáte bát.

Chcete prý jít cestou pozitivní motivace? Je třeba být konkrétní, co si pod tím máme představit?

Říci "zruším vyhlášku k povinnému očkovaní vybraných skupin" je jednoduché, ale zároveň musíte mít připraven plán B. Ten zdá se nemáte. Bohužel. Rakousko, Německo, Maďarsko, Řecko, Itálie, Francie, Austrálie, Velká Británie – všichni plánují v nějaké míře povinné očkování.
No a my si musíme ještě chvíli počkat, jak se v té nové vládě dohodnete.

Pravdou je, že když chceme uchránit zdraví občanů, dostatečné kapacity zdravotnictví a ekonomiku před kolapsem, je třeba očkovat. Jiná cesta není. Musíme si to říkat narovinu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama