Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2021 12:13:48

Česká zahraniční politika i nadále v područí Západu

Česká zahraniční politika i nadále v područí Západu

Schválení nového ministr zahraničí, pirátského Jana Lipavského, je na světě.

 

Media mají nové téma. Spekulace, co je příčinou  vstřícného  kroku   prezidenta  M. Zemana ohledně jeho  jmenování.  Pekarová,  Rakušan  a další  ministerští  odborníci  nové vlády  ujišťují veřejnost, že nic. Snad jen kouzlo a diplomatický um nového premiéra Fialy!

Naprosté většině občanů, řešící své existenční problémy jsou tyto tahanice ale  v podstatě šuma fuk. Své finanční záležitosti spojené s pokračující a narůstající inflací za ně nová pravicová vláda nevyřeší. Stejně jako enormní doplatky za dodávky plynu a elektrické energie, které budou pro domácnosti nemilým dárečkem v příštím roce.

Pokud se týká české zahraniční politiky a jejího ministerstva, není žádným překvapením, že její scénář se v černínském paláci nepíše.  Česká republika již dávno ztratilo svoji suverenitu, a to nejenom v prosazování své zahraniční politiky.

  Zadání  USA  a z ní pramenící naše poslušnost směrem k Americe a vojenskému spojenci NATO nevidí jen slepý. Skutečností je, že Západ může být s rolí ČR v prosazování její zahraniční politiky směrem k Ruské federaci a Číně spokojen. Kádry, které si k prosazování  své velmocenské a imperialistické politiky  v českém politickém prostředí vychoval  se nadále rozšiřují a jsou ochotny udělat pro cíle Západu prakticky cokoliv!

     Zlikvidování Česko – ruských vztahů na pozadí akce Vrbětice,  neustálé volání po rozšíření sankcí vůči  Rusku v souvislostí  s jeho okupací Krymu a rozdmýchávání napětí s Ukrajinou jsou toho příkladem.

   V pozici koloniálního postavení České republiky je tak nepředstavitelné např. podepsání  našeho přímého kontraktu na odběr plynu s putinovým  Ruskem a napodobení tak počínání  maďarské vlády.  Nebo se vzepřít Evropské unii, jak to v těchto dnech  udělal polský premiér Mateusz Morawieki, který jako jediný nepodepsal bruselský klimatický závazek a pro „specifické Polsko“ si vymohl výjimku.

  Další období  mezinárodních vztahů bude ještě více složitější a napjatější. USA, které se nechtějí smířit s vyklizením pozice světového četníka a světového strážce demokracie a ochrany míru dle  jejich definice, se jen těžko smiřují se svojí ztrátou ve prospěch  „komunistické“ Číny , která stále více ekonomicky a vojensky spolupracuje právě s Ruskou federací.

   Výsledkem je eskalace vojenského napětí ve světě, navyšování vojenských výdajů a vývoj nových zbraňových systémů, včetně  arsenálu  jaderných zbraní. Bohužel právě  světu lidské civilizaci zničující jaderné zbraně jsou pojistkou proti válečným snahám USA k rozpoutání válečného konfliktu, čehož jsou si velmi dobře vědomi nejen Rusko a Čína, ale například i KLDR.  Ale vyprávějte tohle nejenom ministryni TOP 09  Heleně Langšádlové !

  Ministerstvo obrany ČR se může těšit na svoji novou ministryni v osobě  Jany Černochové.  Stejně tak na postupné navyšování financí svého resortu, které má  na konci  vládnutí pravicové vlády mělo činit 2% HDP oproti současným cca 1,35 procentům. V době chystaných vládních  úspor  nové vlády, přiškrcení financí na důchody a výdaje  v sociální oblasti celkem  nemilé zjištění. Prosazování hodnot Západu a osobní svobody v jejich podání nebylo nikdy zadarmo. Alespoň podle  dosavadního ujišťování  válečných  štváčů  českého prostředí. Zcela jistě  nás o tom  prostřednictvím mainstreamu  budou  přesvědčovat  neustále  i  v budoucnu !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama