Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2021 7:37:00

Kateřina Siniaková převzala Medaili Královéhradeckého kraje I. stupně

Kateřina Siniaková převzala Medaili Královéhradeckého kraje I. stupně

Úspěšná tenistka Kateřina Siniaková získala za mimořádné sportovní úspěchy a reprezentaci kraje a České republiky Medaili Královéhradeckého kraje I. stupně.

Ocenění si měla rodačka z Hradce Králové převzít během slavnostního galavečeru společně s dalšími osobnostmi, jeho pořádání však kraj musel kvůli epidemické situaci odložit. 

„Díky neuvěřitelné píli a vůli se Kateřině Siniakové podařilo stát jednou z nejlepších tenistek světa. Mám respekt a úctu k úspěchům, kterých dosáhla, a jsem proto nesmírně rád, že jsme ji mohli ocenit za její vynikající sportovní výsledky. Velké uznání patří i jejímu otci, za jeho podporu a vedení. Kateřině přeji mnoho dalších úspěchů,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Kateřina Siniaková začala hrát tenis v pěti letech pod vedením svého otce. Tento sport se stal i jejím povoláním. Dnes ve svých 25 letech je olympijskou vítězkou ve čtyřhře, vítězka Fed Cupu z roku 2018, sedmnáctkrát zvítězila v turnajích Ženské tenisové asociace (WTA) a Mezinárodní tenisové federace (ITF), včetně Frech Open a Wimbledonu, a devětkrát tyto turnaje vyhrála i ve dvouhře. Na aktuálním WTA žebříčku nejlepších tenistek světa ve čtyřhře jí patří 1. místo. Hned za ní je její spoluhráčka a vítězka z Tokia Barbora Krejčíková. Společně také ovládly Turnaj mistryň v Mexiku před čtyřmi týdny.

„Katka je mimořádně nadaná a sympatická tenistka a vynikající vzor pro mladé a začínající sportovce. Věřím, že její úspěchy a příklad dokáží přivést ke sportování více dětí a ukázat jim, že i sport může být zajímavou náplní života. Bylo by skvělé, kdyby se děti více hýbaly a netrávily volný čas s mobily a u obrazovek počítačů,“ doplnil náměstek pro školství a sport Arnošt Štěpánek.

Královéhradecký kraj vytvořil nový systém oceňování významných osobností v regionu. Nejvyšším oceněním je Řád Královéhradeckého kraje, po něm následují Medaile Královéhradeckého kraje I. a II. stupně a Medaile hejtmana Královéhradeckého kraje.

Návrhy na udělení ocenění mohou písemnou formou předkládat nejen krajští zastupitelé, vedení obcí, měst, škol, spolků či firem, ale také široká veřejnost. Rada Královéhradeckého kraje zhodnotí předložené návrhy a doporučí Zastupitelstvu Královéhradeckého kraje kandidáty na udělení ocenění.

Další významné osobnosti ocení Královéhradecký kraj na slavnostním galavečeru, který se uskuteční, až to epidemická situace dovolí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama