Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2021 12:26:19

K bytové politice současného vedení hl. m. Prahy

K bytové politice současného vedení hl. m. Prahy

Milí Pražané, zítřejší zasedání zastupitelstva hlavního města Prahy je v tomto roce poslední, a jako takové se bude samozřejmě z velké části točit okolo rozpočtu pro nadcházející rok.

Už ze zběžného pohledu na jednotlivé rozpočtové kapitoly je nicméně zřejmé, že bytová🏠výstavba opět nebude prioritou.Ačkoli si současné vedení města vytklo dostupné bydlení za svůj důležitý cíl, to nejpodstatnější z něj, tedy zrychlení povolovacích procesů nebo stavbu městských nájemních bytů, doposud trestuhodně opomíjí.Všechny vládnoucí strany od Pirátů, přes Čižinského Praha Sobě až po Spojené Síly pro Prahu (TOP09, STAN a KDU-ČSL) měli na billboardech v roce 2018 hesla:👉"Zlevníme bydlení v Praze”👉“Postavíme dostupné bydlení v Praze”👉“Rozjedeme výstavbu dostupných družstevních bytů”Volební období je skoro pryč a nestalo se z toho nic, naopak byty v Praze i nájemné dále výrazně narostlo.Koalice primátora Hřiba místo toho sází na pochybné projekty, jako je například nedávné přemalování tramvají a autobusů, nebo se chystá investovat do poněkud megalomanských plánů. Schválená lanovka z Podbaby do Bohnic sice možná potěší turisty, ale učitelům, lékařům nebo mladým rodinám, kteří potřebují především bydlet, aniž by je zruinovala hypotéka nebo výše komerčního nájmu, přinese sotva nějaký užitek. Celý projekt navíc vyjde na “pouhých” 1,5 miliardy korun.O tom všem se zítra chystám promluvit přímo na zasedání. A zároveň taky nabídnu několik možných řešení, která mají potenciál současné zvyšování cen bytů i nájmů aspoň trošku přibrzdit. O výsledcích vás samozřejmě budu informovat.A jak jste s bytovou politikou vedení města spokojení vy❓Vidíte prostor pro případné zlepšení❓Budu se těšit na vaše komentáře pod 👇👇👇 tímto příspěvkem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama