ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2012 11:54:04

Na smíchovské náplavce už pláž nebude

Na smíchovské náplavce už pláž nebude

Otázka budoucnosti takzvané „Smíchovské pláže“ na levém břehu Vltavy je částečně vyřešena. Podle starosty Prahy 5 MUDr. Radka Klímy (TOP 09) a radního pro veřejný prostor Jaroslava Nedvěda (ČSSD) neuvažuje radnice o obnově pláže.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Tu nechalo vybudovat dřívější vedení v čele s Milanem Jančíkem.

„Využití náplavky ke zbudování písečné pláže na břehu Vltavy se ukázalo jako nevhodný projekt i z finančních důvodů. Písek bylo nutné na podzim odstranit a na jaře z hygienických důvodů navézt nový. Smíchovská pláž navíc nevyhovovala ani z hlediska protipovodňových opatření,“ zmínil jeden z důvodů k zamítnutí projektu starosta MUDr. Radek Klíma.

Podle současné trojkoalice TOP 09, ČSSD a Věcí veřejných jsou možnosti pro smysluplnější využití náplavky. „Náplavka je vhodná k mnoha projektům, mezi které patří například odpočinkové akce zaměřené na děti a rodiče, mohou zde probíhat společenské a sportovní události, ale prostor je zajímavý i z hlediska umístění farmářských trhů.  V současnosti necháváme zpracovat studii vybudování rekreační zóny, která by mohla zahrnovat zařízení pro různé varianty trávení volného času – uvažuje se například o vybudování kavárny a kulturního prostoru. Projekt ale musí respektovat vyhlášku o protipovodňových opatřeních, kterou dříve vybudovaná stavba na náplavce nesplňovala a proto byla odstraněna,“ doplnil další plány radní Jaroslav Nedvěd.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama