ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2012 12:09:52

Mapa sportovišť v Praze 5 – nová služba dostupná na webu

Mapa sportovišť v Praze 5 – nová služba dostupná na webu

Městská část Praha 5 spustila nový webovou službu v podobě mapy sportovišť nacházejících se na svém území a v jeho blízkém okolí.

Na adrese http://mapa.praha5.cz mají občané i návštěvníci městské části k dispozici grafický přehled většiny míst a zařízení k provozování sportovních aktivit. Sportoviště lze třídit i podle více než 40 kategorií sportů. Mnohá ze zařízení navíc nabízejí více druhů aktivit.

„Praha 5 je moderní městskou částí, která nabízí v oblasti sportu celou řadu příležitostí. Tento projekt umožňuje občanům se jednoduše zorientovat, kde se v jejich okolí provozují pro ně zajímavé zájmové aktivity. Mapa navíc neslouží pouze pro sportovce. Například maminky si mohou jednoduše nechat zobrazit dětská hřiště na území městské části,“ doplnil starosta MUDr. Radek Klíma, který se dlouhodobě věnuje na vrcholové úrovni curlingu.

Projekt nabízí přehled i méně známých sportovních klubů a spolků, které si například nemohou dovolit plošnou reklamu kvůli finančním nákladům. Přitom sport a volnočasové aktivity patří k nejúčinnějším prvkům prevence kriminality u dětí a mládeže, především v oblasti užívání drog a návykových látek.

„Hlavním cílem této služby je zviditelnění sportovních zařízení a klubů, které působí na území městské části Praha 5 a v jejím okolí. Od našeho příchodu do vedení radnice deklarujeme podporu sportu. Velmi mě proto těší, že se podařilo projekt Mapa Prahy 5 zrealizovat. Webový portál doplňuje také tištěná verze mapy. Zároveň plánujeme přidání kulturních míst, památek a dalších zájmových bodů. Projekt je v současnosti na svém začátku,“ nastínil další záměry radnice starosta Klíma.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama