Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2012 19:58:00

K jednání ministra zdravotnictví se zdravotně postiženými

K jednání ministra zdravotnictví se zdravotně postiženými

Ministr zdravotnictví Leoš Heger ve středu arogantně odmítl jednat se zástupci Národní rady pro zdravotně postižené, kteří za ním přišli na „jeho“ ministerstvo, pod záminkou, že nechce zviditelňovat jejich předsedu V. Krásu.

Pravdou ovšem je, že nekompetentní a nepromyšlené kroky ministra za TOP 09, úporně prosazující asociální program této strany s nálepkou „jen pro bohaté“, způsobily obrovské problémy těm, které zdravotní péči nutně potřebují. Nejdříve jim jeho stranický kolega Drábek pod záminkou zneužívání sebral část životně potřebných dávek, aniž by se jejich zdravotní stav jakkoliv zlepšil, a nyní jim i ostatním pacientům pan Heger svými asociálními vyhláškami a zákony soustavně ztěžuje přístup k nutné zdravotní péči.

Pan Krása, v minulosti též pravicový politik a bojovník za novou, ne zcela povedenou podobu zákona o sociálních službách, se nyní snaží spolu s ostatními zástupci opozice, odborů a pacientských organizací upozornit na neúnosný život zdravotně postižených. Právě jejich tíživá situace se pod náporem tupých škrtů současné pravicové vládní koalice - v podobě navyšování poplatků, doplatků za léky a další spoluúčasti pacientů - soustavně mění k horšímu. Je načase, aby pan ministr spolu s celou, dnes již nelegitimní vládou, opustil svůj post.

Mgr. Soňa Marková,
poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně KSČM pro resort zdravotnictví

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama