Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2021 17:13:00

Příští rok má ŘSD v plánu zahájit stavbu 50 kilometrů nových dálnic

Příští rok má ŘSD v plánu zahájit stavbu 50 kilometrů nových dálnic

Komentář na facebookovém profilu k plánům Ředitelství silnic a dálnic.

 Ředitelství silnic a dálnic - ŘSD  je jedním z největších investorů v naší zemi. Dnes ráno jsem se proto sešel s jeho vedením, abychom probrali a představili plánovanou výstavbu a zprovoznění dálnic i silnic I. třídy v roce 2022 i v horizontu dalších let.

Příští rok má ŘSD v plánu zahájit stavbu 50 kilometrů nových dálnic a více než 92 kilometrů silnic I. třídy. Začnou se tak stavět důležité dálniční úseky, jako například další část jihočeské D3 směrem na Kaplice, 3 úseky na D6 u Krupé, Hořoviček a Hořosedel nebo další úsek na D55 u Moravského Písku. Na silnicích I. třídy nás pak čekají především důležité obchvaty – Jaroměř, Mošnov nebo Nová Paka.

Od předchozí vlády je na další rok připraveno k otevření 25,5 km dálnic a 19,6 kilometrů silnic I. třídy, což není žádná sláva. Hlavní budou další kilometry dálnice D35, která spojí Časy s Ostrovem.

V dalších letech by se pak mělo každoročně otevřít minimálně 40 kilometrů nových dálnic.

Vedení ŘSD jsem také sdělil svou představu o důslednější kontrole přípravy i samotné výstavby. Jakožto ministr dopravy na plný úvazek budu s generálním ředitelem ŘSD a jednotlivými zhotoviteli pravidelně kontrolovat průběh staveb a řešit případné komplikace. Zároveň na měsíční bázi budu kontrolovat průběh přípravy klíčových infrastrukturních projektů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama