Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2021 17:36:00

Diskutovali jsme o sílícím vlivu mutace Omikron

Diskutovali jsme o sílícím vlivu mutace Omikron

Komentář na facebookovém profilu ke covidu.

 Na videokonferenci s ministerstvem zdravotnictví jsme probírali aktuální vývoj epidemické situace. Pokračující pokles počtu nových případů potvrzené nákazy lze již považovat za trend této vlny mutace Delta. Platí to i v Královéhradeckém kraji, kde je aktuální počet nových případů z pohledu 7denního intervalu 3647, tedy 521/ den. 

Současně jsme ale diskutovali i o sílícím vlivu mutace Omikron, jejíž dosavadní projevy, tak jak se k nám dostávají z různých zemí, kde je již v plném proudu, se také různí.

Pokud budou v důsledku šíření se nové mutace pouze narůstat čísla nových případů, ale nezpůsobí to větší zátěž nemocnic, jsme schopni to zvládnout i za současného režimu. Pokud by však hrozil zásadnější nárůst hospitalizovaných v souvislosti s nákazou Covid-19 /Omikron je třeba být připraveni.

Proto bez ohledu na aktuální pozitivní vývoj v našem kraji nebudeme jenom čekat, jak se to vyvine, ale považuji za úkol svůj a kolegů z pracovní skupiny COVID, abychom do konce roku připravili náš krajský zdravotnický systém na případnou potřebu hospitalizace většího počtu pacientů, než je dosavadních 216.

A začali jsme na tom pracovat už dnes i v rámci setkání s řediteli krajských nemocnic, jejímž hlavním programem měly být připravované systémové změny, ale budeme se zabývat i výše uvedenou přípravou a možnostmi (zejména jak zajistíme dostatek zdravotnického personálu a lůžek) nad rámec již aktuálně nastavených kroků, jakými jsou například navýšené kapacity testování a očkování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama