JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2021 8:39:00

Zeman je zpět a ve formě

Zeman je zpět a ve formě

Komentář na facebookovém profilu k vánočnímu projevu prezidenta Zemana.

Otevřel několik kontroverzních témat. Ne se vším lze ovšem souhlasit. 

Pokud před několika měsíci někteří politici chtěli prezidenta republiky Miloše Zemana zbavit kompetencí podle článku 66 Ústavy České republiky nebo odvolat jeho spolupracovníky, dnes nesporně museli zpytovat svědomí a přemýšlet, jestli jejich jednání nebylo mírně řečeno unáhlené. Miloš Zeman byl během pronesení evidentně v dobré kondici a nikoho nenechal na pochybách, že funkci je schopen vykonávat. Ba co víc. Otevřel, jak jinak, několik témat, která dělí českou společnost a nastínil své návrhy řeení. Musím říci, že sám se s některými závěry ztotožňuji, s jinými nikoliv. V každém případě otázka povinného očkování je aktuální, stejně jako růst cen energií.

Měl jsem možnost před Vánoci mluvit s několika lidmi, kteří se v oblasti energetiky pohybují desítky let a v příčinách se shodují s Milošem Zemanem, respektive hlavně v rychlosti aplikace některých nařízení (odstavování nejen uhelných, ale i jaderných elektráren bez včasné přípravy na období po nich). Zajímavý pohled byl také na daňovou problematiku, respektive na řešení enormních schodků ve státním rozpočtu. Otázkou daní se zabývám od studií a pohled prezidenta v tomto byl čistě politický, nikoliv odborný. Tak jednoduché to není. Dokonce si trochu pan prezident protiřečil. Na jedné straně řekl, že za každou daňovou výjimkou je lobbistická skupina, na druhé straně ale řekl, že největší daňovou výjimkou je bezesporu sleva na poplatníka, kterou u daně z příjmů fyzických osob uplatňují prakticky všichni ekonomicky aktivní občané a její zrušení by zasáhlo každou rodinu, každého občana poměrně zásadně. Proto je třeba z projevu vybírat. Nicméně nás Zeman přesvědčil, že je zpět a česká politika s ním musí počítat. Zdá se, že nás čeká zajímavý rok 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama