MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2021 13:11:00

Případ Vrbětice. Pouze řada nepřímých důkazů

Případ Vrbětice. Pouze řada nepřímých důkazů

Komentář na facebookovém profilu k Vrběticím.

 Zdravím všechny,

případ Vrbětice po 7 letech od události nastolil od letošního dubna tvrdý kurs vůči Rusku, a postačovala k tomu pouze řada nepřímých důkazů.

Vyhoštění diplomatů, OK, byl to dlouhodobý "dluh" a vyřešení výrazné asymetrie z let předcházejících.

Máme však konec roku 2021 a po slibech státních zástupců, ředitelů bezpečnostních sborů a zpravodajských služeb však žádné další důkazy na stole nejsou.

Jako místopředseda bezpečnostního výboru jsem nedostal žádnou novou informaci, žádné důkazy nám nebyly předloženy. Nebo snad již přímé důkazy existují, ale existuje informační embargo, které brání jejich zveřejnění.

Není na čase, aby byla celá záležitost přehodnocena.  Není na čase zapracovat na zlepšení diplomatických i ekonomických vztahů s Ruskem?

Vezmeme-li v úvahu, že jsou poškozovány zájmy našich podnikatelů a firem v Rusku, naproti tomu na naše místa v Rusku v rámci podnikatelské sféry nahrazují naši evropští sousedé, kteří i nadále s Ruskem čile navazují obchodní kontrakty, z nichž pramení značné zisky. Vše bez ohledu na kauzu Vrbětice…..  

  • Je tato situace v zahraniční politice normální?
  • Je to v době energetické krize ta správná cesta?
  • Nejedná pouze o zpravodajskou hru na úkor našich občanů?

Domnívám se, že je na čase, aby konkrétní představitelé státní moci dali jasná stanoviska a vláda v rámci své činnosti sjednala v zahraniční politice k Rusku nápravu ve prospěch všech občanů.

Zdroj ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama