Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2021 15:10:00

Kraj obdaruje první novorozence

Kraj obdaruje první novorozence

Hejtman Královéhradeckého kraje tradičně předá finanční dar maminkám prvních dětí, narozených v novém roce.

Pět tisíc korun získá první holčička a první chlapeček, kteří se v roce 2022 narodí na území Královéhradeckého kraje bez ohledu na to, v kterém zdravotnickém zařízení přijdou na svět.

Dosud získávala dar pouze miminka, narozená v krajských porodnicích. Podmínkou je ale trvalé bydliště nebo faktický pobyt na území Královéhradeckého kraje.

„Demografický vývoj v Královéhradeckém kraji je dlouhodobě nepříznivý. Velice důležitá je proto jakákoliv podpora mladých rodin. Kraj prostřednictvím svých dotačních programů usiluje o zlepšování infrastruktury v našich obcích a městech, což pomáhá bránit odchodu mladých lidí do velkých měst. Dar prvním novorozencům je především symbolické poděkování všem maminkám a ocenění jejich důležitého a nelehkého poslání,“ říká hejtman Martin Červíček.

Peníze kraj převede na účet maminek novorozenců. Finanční dar mohou využít na nákup dětského zboží podle vlastního výběru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama