ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2021 5:34:00

Kancelář pro uvádění prezidentových výroků na pravou míru

Kancelář pro uvádění prezidentových výroků na pravou míru

Komentář na facebookovém profilu k některým údajným nepřesnostem v poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

 Zelená dohoda pro Evropu (a.k.a. Zelený úděl) nepřikazuje v roce 2030 přestat topit zemním plynem (je pouze navrhováno, aby všechny nové budovy byly od roku 2030 bezemisní).

Zelená dohoda pro Evropu nepřikazuje v roce 2035 nejezdit autem se spalovacími motory (je pouze navrhováno, aby vozidla nově uváděná na unijní trh byla od roku 2035 bezemisní).

Zelená dohoda pro Evropu není hlavní příčinou růstu cen energií (stojí za ním kombinace ekonomických a environmentálních faktorů, více např. ZDE.

Zelená dohoda pro Evropu nepovede k poklesu životní úrovně a ekonomického výkonu (právě naopak, pokud tedy dokážeme využít příležitostí, které nabízí).

Miloš Zeman ochraně klimatu nerozumí nebo nechce rozumět. Možná proto, že její dopady už na něj budou mít minimální vliv. Naše děti v nich ale budou žít, proto si dovolíme prezidenta parafrázovat: „Na závěr bychom nás všechny chtěli vyzvat k odvaze. A odvaha není laciná. Je daleko pohodlnější nedělat nic nebo dělat jenom matoucí, kosmetické úpravy, zatímco radikální zásahy ponecháme stranou, abychom nikoho nerozčílili… Změna klimatu je problém, který je reálný, a je zapotřebí ne o něm jen mluvit, ale řešit ho a bojovat s ním.“

Takže na Zelenou dohodu pro Evropu neplivejme, ale pojďme se jako členský stát EU aktivně podílet na nastavení opatření pro dosažení jejích cílů, která budou účinná, ekonomicky smysluplná a sociálně spravedlivá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama