Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2022 19:13:00

Přál bych si, aby naše děti žily v krásném městě

Přál bych si, aby naše děti žily v krásném městě

Plány pro Uherské Hradiště vyjevené na facebookovém profilu.

 Vstoupili jsme do nového roku 2022. Také já jsem si dal hned několik novoročních předsevzetí. Mnohá jsou obligátní, v mnoha se po roce opakuji a v mnoha předsevzetích se jistě budu shodovat s většinou z vás.

Svá novoroční předsevzetí by však potřebovalo také naše Uherské Hradiště, které najisto čeká rok plný výzev. A bude hodně záležet na každém z nás, jakým způsobem se nám podaří těchto výzev zhostit a zužitkovat je k prosperující budoucnosti našeho města a spojenosti jeho obyvatel.

Jak začít? Možná tím, že budeme o těchto novoročních předsevzetích, ale i dalších plánech pro naše město, otevřeně diskutovat. Je přeci správné, že o naší společné budoucnosti se nebude rozhodovat za zavřenými dveřmi, ale v co nejužším dialogu s lidmi, kteří v našem městě žijí a žít chtějí i v budoucnu.

A aby nezůstalo jen u prázdných frází, pokusím se se tuto debatu „vyprovokovat“ tím, že se s vámi podělím alespoň o několik takových předsevzetí.

Především jsem přesvědčen o tom, že je našim společným úkolem, budovat město pro budoucnost. Ano, je třeba se věnovat řešení aktuálních a urgentních problémů, ale není možné se donekonečna vyhýbat nutnosti intenzívně a vytrvale řešit také velmi složité, zato strategicky důležité projekty. Myslím tím především dopravní infrastrukturu, parkování, fungování MHD a dostupné bydlení pro mladé rodiny i seniory. Znamená to správně hospodařit, nemrhat penězi jen na líbivé mikro-projekty a šetřit je pro nejpotřebnější. Bohužel městský rozpočet pro letošní rok tomu neodpovídá a zvyšuje tak riziko toho, že se jednou život v našem městě zadrhne pouze kvůli tomu, že jsme řešení složitých problémů odsouvali tu kvůli nedostatku času, tu z vlastní pohodlnost, tu kvůli rezignaci na snahu bojovat proti úřednímu šimlu.

Uherskému Hradišti bych také přál, aby bylo zdravým městem, jehož ovzduší nebude zatěžovat spalování hruboprachu ani komunálního odpadu a čistírenských kalů z celého širokého okolí. Přál bych si, aby naše děti žily v krásném městě plném zeleně, která bude v moderní symbióze s tolik potřebnou občanskou infrastrukturou. Musíme však nejdříve přestat okopávat kotníky těm, kteří chtějí v našem městě rozumně investovat, pracovat a budovat.

V neposlední řadě bych chtěl, abychom měli dostatek odvahy a nebáli se vzdorovat nesmyslům, které zrají v hlavě byrokratům v Bruselu, Praze nebo kdekoliv jinde. Musíme zůstat hrdou samosprávou. Pokud si někdo myslí, že zavření vánočních trhů a vehnání všech lidí do přeplněných obchodních center je správným bojem proti pandemii, pak musí počítat s tím, že slovácká metropole si nenechá štípat dříví na hlavně.

Budu rád, když se také vy se mnou podělíte o svá novoroční předsevzetí pro naše město.

Psát můžete na email: michal.dvoulety@gmail.com.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama